20.10.2017

S-a ”redeschis” Luceafarul....

Cobori in jos Lucefar gol, 
alunecând pe-o scară (nefuncțională)...

Undeva la vreo 10 pensionari asteptau astazi, pe trotuarele din centru, redeschiderea Luceafarului. Nu era afisata nicio ora, ci doar ca astazi. Unii mai bateau in geamuri, plictisiti de asteptare. Prin spate, muncitorii carau mobila si marfa.

Din lispa de preocupare, pensionarii isi dadeau cu parerea: ”Uite Marie, nici macar geamurile nu le-au spalat”  ”Vai ce urât arată, nerenovat, cu banerul ala cazut...” etc....ca multe nu le pot scrie aici. Luceafarul nu mai straluceste ca in perioada de aur, ci se stinge cu viteza cometei.


Intr-un sfarsit, pe la ora 12:00, se deschid usile....Surpriza, aproape Gol!

Magazinul Luceafarul s-a redeschis astăzi, 20 octombrie 2017, dupa 2 ani de când a fost inchis, din cauza accidentului din Colectiv. Impropriu spus din respectiva cauza, ci mai degraba din cauza lipsei investitiilor.

Un singur palier era complet din cele 6 etaje, cel cu chinezării. Subsolul gol, parterul cu 2 magazine deschise, etajul 1 cu două magazine de papuci deschise si vreo 2 de haine, etajul 2 Dragonul Roșu, etajul 3 gol, etajul 4  gol.  Probabil ca mai urmeaza zilele urmatoare sa vina chiriasi la parter si etaj 1.

Fulgii de nea din polistiren inca erau acolo din anul 2015. I-au lasat bine, ca acusi revin sarbatorile de iarna. (foto)


Păcat, cam asta-i cuvantul central, Păcat! A lăsat Ceaușescu ceva, avem un spatiu comercial in buricul centrului, dar lispa marketingului si a implicarii isi spun cuvantul. In 2017 sa nu ai macar o pagina de facebook, e trist. Să anunti deschiderea unei locatii, unde inca e santier, si cateva magazine e tot gresit.

Din ziarul local aflam ca investitia este de 600 de mii de euro in instalatia anti incendiu. O fi....nu stiu...dar daca e gol nu ai ce sa stingi....Scarile rulante nu functionau, meseriasii montau becuri, instalau rafturi, carau mobila si aduceau marfa, cand totul trebuia sa fie gata.


Lipsa modernizarii isi spune in continuare cuvantul. Usile vechi si grele, lipsa parapetilor de protectie de pe scari, geamurile murdare, parchetul vechi, aspectul comunist......inca exista. Nu cred ca pot fi multumimti chiriasii. Complexul functioneza ca un organism si sunt multe de pus la punct. Personal am multe idei, dar nu mi le cere nimeni...


UN EXEMPLU de bune practici e complexul Junior, cu un aspect modern, investitii, marketing si on-line. Nici Adal-ul nu-l vad bine pe termen lung.....

Cand s-au construit mallurile prin Bacau, unii comentau. Acum avem unde petrece timpul civilizat. Sincer vorbind, sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Ovidiu Budeanu si celorlalti investitori din oras....
Nu fac reclama nimanui, dar noile investitii din Bacau insemna sute de locuri de munca, taxe la bugetul local de miliarde de lei, si locuri unde sa mai omori timpul. Sa intrebati parintii, mai ales pe timp de iarna unde se plimba cu copiii, unde mananca si de unde isi mai cumpara una alta.

M-as fi bucurat sa gasesc ceva modern, nou, curat si terminat. Cereti ajutorul celor care se pricep....Am sa scriu daca se mai schimba ceva. Va urma....






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin