24.10.2017

Ateliere gratuite de educație financiară în camion

Avand in vedere faptul ca educatia financiara lipseste din programa scolara, actiunile de acest gen sunt foarte binevenite.  

Primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, Școala de bani pe roți, a ajuns în Bacău, în Piațeta din fața Casei de Cultură. 

Acestea se vor desfășura în camionul FLiP, parcat în Piațeta din fața Casei de Cultură, între 24 octombrie și 12 noiembrie.

Școala de bani pe roți se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, iar atelierele se desfășoară într-un camion special adaptat, unde grupuri de câte 15 elevi află, prin diferite jocuri, cum sunt folosiți banii. Timp de 90 de minute, traineri specializați îi ghidează pe elevi pentru a-i ajuta să înțeleagă rapid care sunt principalele tipuri de cheltuieli, dar și cum să economisească.

”În următoarele două săptămâni, prin atelierele pe care le derulăm, vom da culoare educației financiare și îi așteptăm pe copii să devină mici exploratori care descoperă cum să aibă grijă de banii proprii", a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonator Școala de bani.

"Pe măsură ce ne plimbăm din oraș în oraș, descopăr cu plăcere că elevii înțeleg repede noțiunile
prezentate de noi și pot să am siguranța că aceste cunoștințe le vor fi de folos pe parcursul întregii vieți. Noi trainerii avem o misiune foarte importantă cu care ne mândrim, mai ales că dă roade, să participăm la dezvoltarea unei viitoare generații de adulți responsabili din punct de vedere financiar", a precizat Alexandra Micea, coordonator în cadrul programului Școala de Valori.

Până acum, programul Școala de bani pe roți a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați și Focșani. Aproximativ 4500 de copii au participat la atelierele din FLiP organizate în aceste orașe.

Camionul FLiP va staționa în Bacău, în Piațeta din fața Casei de Cultură, în perioada 24 octombrie - 12 noiembrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Pentru acestea, cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/  sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin