05.10.2017

Burse pentru artisti liceeni

Au început înscrierile pentru Bursele stART, program dedicat liceenilor talentați la muzică, desen sau pictură

Provident Financial România și Școala de Valori au lansat, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, cea de-a patra ediție a programului Bursele stART. Programul oferă burse anuale, în valoare totală de 150 000 lei, create special pentru tinerii artiști în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de marile scene și galerii de artă ale lumii.


În luna septembrie 2017 s-a dat startul înscrierilor la proiectul Bursele stART, prin care 50 de liceeni talentați la muzică, desen sau pictură vor primi burse anuale pentru a-și susține talentul. De
asemenea, tinerii vor avea parte de o serie de ateliere de educație non-formală în care vor învăța cum să facă din pasiunea lor o carieră de succes.

Bursele sunt dedicate liceenilor (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentaţi la desen, pictură sau muzică, care fac deja parte dintr-un club de muzică, pictură sau desen sau sunt înscriși într-o instituție școlară de profil din România și au câștigat premii la concursuri naționale sau internaţionale.

Concret, Bursele stART oferă 50 de burse, astfel:
15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, la pictură;
15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, la desen;
20 de burse în valoare de 4.400 de lei fiecare, la muzică. 

Bursele sunt anuale și vor fi acordate lunar în perioada ianuarie-decembrie 2018. Cu ajutorul lor, adolescenții își pot achiziționa materiale, instrumente și echipamente necesare cultivării talentului și vor putea participa la concursuri naționale, expoziții, concerte sau vor putea urma cursuri de perfecționare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia și de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională și personală.

Calendarul ediției 2018:

Înscrieri: 20 septembrie – 27 octombrie 2017
Jurizare: 27 noiembrie – 7 decembrie 2017
Afişarea listelor cu bursierii pe pagina proiectului: 18 decembrie 2017
Durata bursei: ianuarie – decembrie 2018

Înscrieri

Dosarul de înscriere, însoțit de anexele completate, trebuie trimis până în 27 octombrie 2017 (data poștei sau data primirii e-mail-ului cu toate documentele completate) la adresa de e-mail burselestart@scoaladevalori.ro sau prin poștă/curier la adresa Str. Ion Nistor, nr. 2, Mezanin, ap. 1, Sector 3, București, cod poștal 030041.  Pe plic se menționează: Pentru Programul Bursele stART.
Selecția beneficiarilor burselor va fi realizată de către o comisie care va analiza dosarele de înscriere, pe baza criteriilor de validitate menționate în ghidul programului. Juriul va fi format din specialiști și profesori români de artă, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, membri  Școala de Valori și reprezentanți Provident Financial România. Bursele sunt anuale și vor fi acordate lunar, în perioada ianuarie  – decembrie 2018.

Liceenii sunt încurajați să-și urmeze vocația și să aplice pentru o bursă până la 27 octombrie 2017! Mai multe detalii despre ghidul de aplicare și criteriile de selecție găsiți pe www.scoaladevalori.ro/bursele-start/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin