După Conferinţa Județeană „Erasmus+ Infodays- Cetățenie activă și antreprenoriat”, zilele de sărbătoare Erasmus+ merg mai departe.
Astfel, în această săptămână, la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, cadre didactice din şcolile băcăuane au discutat la o masă rotunda despre noutăţile şi oportunităţile oferite de programul Erasmus+ prin acţiunile sale cheie cu inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale,
prof. Ana-Maria Rotaru, cu prof. Mihaela Cojocaru- Şcoala Gimnazială ,,Dr. Al. Şafran” Bacău şi invitaţii din străinatate, Ferdinando Comerci- preşedinte şi Antonio Corigliano- director al Asociatiei Giovani per l’Europa din Nicotera, Italia.
Asociaţia Giovani per l’Europa este un organism furnizor de formare cu 12 ani experienţă în programele LLP şi Erasmus+. Cei doi reprezentanţi şi-au prezentat oferta de cursuri pentru profesori şi practică pentru elevi, precum şi disponibilitatea de a fi parteneri în potenţialele proiectele Erasmus+ Ka1 pentru Apelul 2018.
Erasmus+ oferă milioanelor de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată finanţează parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. De asemenea, Erasmus+, prin acţiunile sale cheie, susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul finanţează activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.
„Având în vedere că Erasmus+ sărbătoreşte 30 de ani de existenţă la nivel european şi 20 de ani în România, marcăm acest eveniment printr-o serie de activităţi organizate atât de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, dar şi la nivelul fiecărei şcoli care implementează proiecte şi parteneriate. Astfel, au avut loc conferinţe, expoziţii, întâlniri de lucru şi urmează să ne revedem în cadrul Galei VET, în luna noiembrie. Formarea profesională VET-mobilităţi oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional (şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale) şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe de comunicare într-o limbă străină.
Totodată, acelaşi program oferă profesioniştilor din domeniul educaţiei profesionale posibilitatea de a învăţa noi metode de predare şi formare în străinătate, precum şi posibilitatea de a dezvolta reţele internaţionale cu alte instituţii de învăţământ şi de formare profesională.” inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, prof. Ana-Maria Rotaru
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu