27.08.2015

Terapia prin râs, la Penitenciarul Bacău

În perioada 24 – 28 august 2015, în intervalul orar 09:00 – 12:00, la sediul Penitenciarului Bacău s-au desfăşurat activităţi specifice de terapie prin zâmbet cu femeile aflate în custodie, în cadrul Proiectului “Valentina BERTOLA” .

 În acest context, terapeuţi voluntari ai  Fundaţiei “Cliniclowns”, au organizat jocuri, clownerie, pantomime, commedia dell’arte şi divertisment cu femeile deţinute, terapia prin zâmbet fiind utilizată
ca o procedură alternativă de comunicare. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în intervalul orar 16:00-18:00, la sediul Asociaţiei Betania, s-a organizat un curs de Clownterapie pentru specialişti(psihologi, profesori, educatori), în cadrul aceluiaşi Proiect “Valentina BERTOLA” . Scopul derulării acestui proiect a constat în crearea cadrului general şi unitar de organizare şi desfăşurare a activităţilor de specialitate în vederea eficientizării activităţilor derulate cu persoanele private de libertate, a menţinerii tonusului fizic şi psihic corespunzător unei stări adecvate de sănătate, precum şi a cultivării unui climat psihosocial pozitiv, menit să satisfacă nevoile educaţionale şi de socializare ale acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin