26.08.2015

Bacau Streetball Challenge 2015

Weekend-ul 22-23 august a adus a 5-a editie a Bacau Streetball Challenge powered by Ropharma, desfasurata in centrul municipiului Bacau, in fata hotelului Decebal. Prezenta la startul competitiei a fost de peste 180 de concurenti, in cadrul concursurilor de streeball 3 la 3 inscriindu-se 37 de echipe.




 Toate judetele Moldovei au avut cel putin cate o reprezentanta la Bacau, dar si alte multe echipe cu reprezentanti din Timisoara, Bucuresti, Cluj, Resita, Buzau, Targoviste si Ploiesti, la toate cele 3
categori: OPEN, Junior si OPEN MIX. BSC5 a adus in fata publicului bacauan atat competitii de baschet (3 la 3, aruncari de 3 puncte, 2 ball si X&O) cat si demonstratii de baschet in fotoliu rulant, karate, street dance, mentalism, precum si evenimente anexe oferite de voluntarii asociatiei STEP: facepainting, tatuaje hena.

Atmosfera a fost intretinuta de DJ Urzi Que si Laur care au incantat audienta cu o variatie de hip hop, r&b si funk, dar mai ales de MC-ul competitiei Catalin Constantin aka Barty pe care il puteti vedea in noul sezon X Factor!
Competitia in cadrul concursurilor de streetball 3 la 3 a fost una acerba, toate echipele calificate in sferturi avand sanse reale de a urca pe podium. Clasamentul final, pe fiecare categorie, a fost urmatorul: OPEN: 1. Bob’s Squad Leii (Bucuresti) 2. Babylon (Bucuresti) 3. Fantastic 4 (Focsani) JUNIOR : 1. Etaju’ 3 (Bacau) 2. Triple Threat (Radauti) 3. Ciokobonoko (Husi) OPEN MIX : 1. Noroc (Botosani) 2. Ingerii prafuiti (Bacau/Bucuresti) 3. Fantastic 4 Mixt (Focsani) Bacau Streetball Challenge este singurul turneu din tara care are in cadrul sau concursul de baschet X&O. Acesta a dovedit inca o data ca este extrem de iubit de public si a fost castigat, in urma a 7 runde calificare, de Radu Mircea, din Ploiesti. Concursul de 3 puncte a fost castigat de Radu Frunza, care si-a surclasat adversarii in finala. Concursul 2Ball a fost castigat de bacauanii Adrian Manciu si Radu Ranzescu pentru al doilea an consecutiv. Un eveniment asteptat de toata lumea a fost concursul de Slamdunk. Castigatorul desemnat de juriu a fost Codrin Cobzaru (Iasi), care a reusit sa impresioneze audienta prin executia in forta a unor procedee cunoscute de catre iubitorii acestui fenomen. Acesta a reusit sa surclaseze alti 9 adversari, duelandu-se in finala cu Gratian Pintea (Cluj), unul dintre cei mai impresionanti dunkeri din Romania.

Marele premiu si atractia principala pentru competitorii categoriei OPEN este reprezentarea Romaniei in 2016 la turneul de la Praga, Prague International Streetball + 2000 Lei, premiu revendicat de echipa Bob’s Squad Leii din Bucuresti. Acestia au reusit sa se impuna in fata echipei Babylon intr-un meci dramatic disputat in 2 contra 3 mai bine de 5 minute.

 Editia 5 BSC a reusit sa adune un numar mare de concurenti si spectatori si ne-a aratat inca o data ca baschetul e mai mult decat un sport prin demonstratia de baschet in fotoliu rulant sustinuta de trupa Motivation. Organizatia STEP-Surf the Earth Project isi propune odata cu afilierea FIBA 3X3 sa introduca turneul de la Bacau in circuitul mondial de baschet 3X3.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin