26.08.2015

Caravana Filmelor TIFF ajunge în Bacău

Timp de trei zile, pe 28, 29 și 30 august, Bacăul va fi gazda Caravanei Filmelor TIFF. Trei producții recente, cu mare succes la public, vor rula în aer liber în fiecare seară, de la 21.30, în Piața Tricolorului din Bacău: #Selfie, Povești trăsnite/ Wild Tales și Gunoi/ Trash. Accesul este liber. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc la Teatrul de Vară “Radu Beligan”.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Ediţia băcăuană de anul acesta este
organizată în parteneriat cu Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacău, cu sprijin oferit de Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău.

După un festival de poveste, Theaterstock International Arts Festival, care a transformat oraşul Bacău, în perioada 1 – 16 august 2015, într-o capitală a artelor spectacolului pentru artişti din lumea întreagă, Teatrul Municipal „Bacovia”, Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău vă invită, în intervalul 28 – 30 august 2015, la un nou voiaj de vis în lumea artei şi a imaginaţiei: seri de film sub cerul înstelat.Seria proiecţiilor de film din Caravana TIFF va debuta în Bacău vineri, 28 august, cu producţia #Selfie, în regia Cristinei Iacob, comedia autohtonă cu cel mai mare succes în cinematografe în ultimii ani. În film joacă Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali și Alex Calin, alături de Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu, Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chișu sau George Vintilă.
 #Selfie este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare, să se distreze și să uite de responsabilități.

 În seara de sâmbătă, 29 august, spectatorii vor avea ocazia să vadă Povești trăsnite/ Wild Tales, o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte al societății.


Proiecţiile Caravanei TIFF în Bacău se încheie duminică, 30 august, cu Trash/ Gunoi, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule Vagabondul milionar. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în luna iunie.

 Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul propune atenției publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecțiile din proiectul Caravana Filmelor TIFF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin