17.04.2015

Vești bune pentru cultura băcăuană

1. Noul director al Teatrului Municipal``Bacovia`` este Anca Sigartău.


2.Activitatea Teatrului de Vară „Radu Beligan” va fi subordonată Teatrului Municipal „Bacovia”.

3. In proiectul prevazut la Insula de agrement, pe insulita se va construi un amfiteatru care va fi pus la dispoziția teatrului băcăuan.

4. Fațada clădirii Teatrului Bacovia, aflata in avansata degradare și care aparține unei firme în faliment, va fi renovată pe banii municipalității, urmând ca toate cheltuielile să-i fie imputate proprietarului.

Stiri pe larg:

``Nu sunt infailibilă, vin cu bune și rele, mi le asum. Mă raportez și mă voi raporta la teatrul de valoare, sunt un om care se duce acasă și plânge dacă are un spectacol prost.`` 

 Dupa mai multe contestatii, Anca Sigartău a fost instalată oficial în postul de director al Teatrului
Municipal „Bacovia”. Cu acest prilej s-a organizat și o conferință de presă susținută și de primarul Romeo Stavarache, viceprimarul Radu Ababei, Dragoș Pandele - asistentul Ancăi Sigartău, și Tiberiu Șerban, cel care a condus interimar teatrul, după plecarea fostului director.

“Am venit in Bacau sa construiesc, sunt invatata cu munca si mai putin cu vorbitul. Voi lupta, voi fi chiar incapatânata, pentru a aduce pe scena valoare; si nu sunt dispusa la compromisuri. Vin de la Teatrul ``Bulandra`` unde am invatat ca succesul inseamna munca, am invatat sa respect actorul si imi doresc ca ei sa joace cu sali pline.

Am emoții, pentru că știu că voi întâlni un colectiv, sunt suflete, sunt colegi, pe scenă. Știu ce înseamnă actor cu salariu mic, știu ce înseamnă foarte multe probleme cu care se confruntă actorii. Sunt aici ca să construiesc, nu ca să am scandaluri, mă obosesc, sunt pierdere de vreme, a declarat pentru presa Anca Sigartau.

De asemenea, a fost prezent Dragos Pandele, originar din Onești, consilier personal al noului director, cu o bogata experienta, specialist in comunicare, cunoscut mai mult pentru implicarea lui in organizarea manifestarilor “Sibiu - capitala culturala europeana”. Dragos nu va fi angajat al teatrului ci in regim de colaborare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin