01.04.2015

S-a semnat contractul pentru soseaua de centura a Bacaului

Chiar daca a fost 1 aprilie, s-a semnat contractul pentru soseaua de centura a Bacaului. Daca pe vremuri turcii ne cotropeau, acum vor sa isi spele pacatele si sa ne faca centura.

In prezenta lui Victor Ponta, prim-ministrul României, Ioan Rus - ministrul Transporturilor, Dragos Benea, presedintele CJ, Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, Koksal Cengiz, presedintele companiei Eko Insaat Ve Tic AS, câstigatoarea licitatiei, Halim Balkay, director general al companiei, Narcis Stefan Neaga, director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNASNR), Costin Mihalache, presedintele CA al CNADR, si alti reprezentanti ai CNADR si demnitari bacauani s-a produs un ``moment istoric`` asteptat de intreaga comunitate.


Finantarea proiectului este asigurata din Fonduri Europene Nerambursabile ( 85%) si Bugetul de Stat (GOR 15%)
Contractul prevede realizarea unei centuri ocolitoare in lungime de putin peste 30 de km si care sa uneasca DN 11 (in Vest), DN2 (In Sud), DN2 (in Nord) si DN 15 (in Nord). Din total, aproape 16 km se suprapun peste traseul proiectului autostrazii Moldova (A7), insa acestia vor fi construiti, in prima etapa de executie, doar pe un sens de autostrada, in regim de 2+1 benzi din doi in doi kilometri.


``Semnarea contractului de execuție pentru șoseaua de centură este o veste buna pe care o așteptăm de ani buni. Este o victorie a Bacăului. Șoseaua de centură nu are culoare politică, beneficiari vom fi noi, băcăuanii, în primul rând prin reducerea poluării și aglomerației din trafic. În plus, vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă`` a declarat si Primarul Romeo Stavarache.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin