11.09.2012

Oktoberfest 2012

Datorita succesului ce a avut loc anul trecut, Oktoberfest revine in Bacau, in perioada 13-16 septembrie 2012. Distractia nemteasca isi va spune cuvantul si in acest an, cu muzica specifica, mancare traditionala si nelipsita bere.

Cristian Topescu si Christel Ungar-Topescu vor fi alaturi ca moderatori pe parcursul evenimentului.

Evenimentul va incepe joi, 13 septembrie 2012 la ora 17:00, cu un miniconcert in Parcul Trandafirilor. Apoi,
participantii, organizatorii, muzicienii, dansatorii - vor traversa in mars centrul orasului Bacau, pana la locatia evenimentului.

Deschiderea oficiala, cu spartul traditional al butoiului cu bere, va avea loc in jurul orei 18:00 pe platoul Salii Sporturilor. Sunt invitati sa participe la deschidere reprezentatii Clubului Economic German Moldova, ai Ambasadei Germaniei precum si ai autoritatilor locale si nationale. Seara va fi completata cu muzica interpretata de “Fanfara Militara Bacau”, de “Brass Ensemble“ a Filarmonicii Mihail Jora Bacau si de “Adamos Brass”, precum si de diverse grupe de dans.
In urmatoarele zile ale evenimentului, pana duminica noaptea, oaspetii au posibilitatea sa se delecteze intr-o atmosfera relaxanta, cu performantele artistilor germani si romani. Programul va fi completat cu jocuri pentru toate varstele.

In cadrul evenimentului, va exista si un spatiu destinat Ong-urilor locale.

Specialitati germane si romanesti vor fi oferite la preturi acceptabile in corturile special amenajate.
Sambata in jurul orei 20:00, la Olimpiada Bavareza, adultii pot lua parte la concursuri precum "Maßkrugstemmen" - tine halba cu bere, la "Wettnageln" - bate cuiul repede, "Holzsägen" - taie lemnul cu fierastraul.

Nici copii nu au fost uitati, Olimpiada copiilor ii asteapta cu jocuri, tragerea franghiei, sarituri cu sacul, stafeta si multe altele.

Grupul de dans “Ringelreih'n”, de la Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacau, coregraf Simona Baicu, va prezenta o suita de dansuri populare germane si adaptari ale acestora, iar ansamblurile folclorice “Ciucurelul”, “Ciobanasul”, “Ca la noi”, “Saratelu- Magurelu”, “Saratelu” va vor prezenta dansuri populare din zona Moldovei.


FACEBOOK Event

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin