12.05.2012

„Lets do it, Romania” – editia 2012

In data de 12 mai 2012, a avut loc loc a treia editie a campaniei nationale Let’s Do It, Romania!, care si-a propus sa realizeze curatenie in toata tara, intr-o singura zi, concomitent cu Bulgaria, Turcia si Moldova, prin actiunile de voluntariat ale tuturor celor care s-au alaturat acestui eveniment. Proiectul a avut drept partener Ministerul Mediului si Padurilor. In judetul Bacau campania a fost gestionata de Asociatia Terra Mater reprezentata de D-ra Alexandra Tiris.


ARPM Bacau a participat la campanie cu un grup de 37 voluntari care au adunat 40 saci cu deseuri de pe Aria protejata Lacul Bacau II. Actiunea a inceput la ora 09 si a durat cca. 2 ore.

Alaturi de voluntarii ARPM Bacau au participat 2 grupuri de elevi de la Colegiul M. Eminescu Bacau si
Scoala M. Dragan Bacau (cca. 100 elevi).

Participantii s-au bucurat de peisajul inconjurator, de prezenta pasarilor in pasaj si nu in ultimul rand de faptul ca nu au fost la fel de multe deseuri de adunat ca in actiunile precedente de igienizare.

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Siret, impreuna cu Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Bacau, s-au implicat in proiectul LET’S DO IT, ROMANIA! Nu mai putin de 80 de voluntari ai “Apelor Romane” au spus “DA” actiunii de voluntariat si s-au aflat pe malurile unor cursuri de apa din judet. Impartiti pe echipe, voluntarii ABA Siret si SGA Bacau au facut curat pe paraul Barnat in municipiul Bacau, de la Lacul de Agrement spre Podul cu lanturi, pe raul Trotus in Onesti, Tg. Trotus si Agas, pe paraurile Sugura si Cotumba in Agas, precum si in zona de protectie a acumularii Poiana Uzului.
Dupa cateva ore de munca, rezultatul a fost: 295 de saci de deseuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin