17.05.2012

Hai la "Festivalul Luminii" 2012 !

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” invită băcăuanii, sâmbătă, 19 mai 2012, la un eveniment intitulat simbolic „Festivalul Luminii”. Evenimentul va avea loc în Parcul Cancicov, începând cu ora 17.30. O dată cu lăsarea întunericului şi până la ora 22.00, aleile principale ale parcului vor fi luminate doar de cele circa 4500 de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami), iluminatul public în zonă fiind oprit. Tema centrală a festivalului este “ Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Este un alt fel de festival, este un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente. Cercetaşii vor să ofere
comunităţii locale o atmosferă de linişte creată de miile de lumânări, astfel, timp de câteva ore, băcăuanii să se deconecteze de la problemele şi stresul zilnic şi să se bucure de lucrurile mărunte. Cercetaşii au pregătit ateliere de teatru, şezătoare, jocuri, cântece folk, jonglerii şi multe alte surprize. Acestea vor putea fi privite în atmosfera creată de cele circa 4500 de lumânări.
Festivalul se desfăşoară pentru a treia oară în Bacău.

Viaţa de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulţi dintre noi. Mereu suntem în lipsă de timp, împărţiţi între mai multe responsabilităţi, slujbă şi familie, uităm cu desăvărşire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenţie fiecare clipă pentru a reuşi ceea ce ne propunem şi de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simţi vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv şi este răspunsul cercetaşilor la lumea agitată în care trăim. De asemenea, este şi o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei “Cercetaşii României” în comunitatea locală.
Evenimentul este desfăşurat sincron în acest sfârşit de săptămână, în alte peste 20 de locaţii din ţară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi altele.

Printre partenerii proiectului sunt: Consiliul Judeţean al Elevilor, Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, Trupa de teatru In the spot, Centrul Salizian Don Bosco, Palatul Copiilor, Şcoala cu cls. I-VIII Ion Brătianu Măgura, Primăria Bacău, Instituţia Prefectului Bacău.

Organizaţia Naţionala “Cercetaşii României” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 50 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local. În funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii ei să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondiala prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) care numără în prezent în jur de 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Un comentariu:

  1. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-a decis amanarea festivalului pana la o data pe care o vom anunta ulterior. Multumim pentru sustinere!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin