30.05.2012

Votează-ţi Viitorul! – SmartVote” s-a încheiat cu success

Prima etapă a proiectului “Votează-ţi Viitorul! – SmartVote” s-a încheiat cu success

În perioada 26 – 27 Mai 2012 a avut loc, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, workshop-ul “Ideea ta pentru Bacău”, eveniment din cadrul proiectului “Votează-ţi Viitorul! - SmartVote”, implementat de asociaţia non-guvernamentală Romanian Youth Movement for Democracy”. Scopul activităţii a fost
deprinderea de către participanţi a abilităţilor de scriere a unui proiect de comunitate.

20 de liceeni şi studenţi din Bacău au luat parte la activităţile non-formale, grupaţi în patru echipe, fiecare dintre acestea având sarcina de a identifica o problemă a tinerilor din Bacău pe bază căreia au dezvoltat un proiect de politică publică. Astfel, proiectele realizate vizează crearea unor piste de biciclişti, a unor centre de închiriere a bicicletelor, amplasarea aparatelor de fitness în parcurile din Bacău şi crearea unui centru cultural în care trupele de teatru pentru tineret să îşi poată desfăşura activitatea.

Toate aceste idei de proiecte vor fi dezvoltate şi prezentate în cadrul unei dezbateri alături de şase tineri candidaţi la Consiliul Local Bacău, eveniment ce va avea loc joi, 7 iunie, de la ora 16, la Centru de Afaceri şi Expoziţii “Mircea Cancicov” din Bacău. La eveniment sunt aşteptaţi reprezentaţi ai mass-media, profesori, elevi, studenţi, dar şi orice alte persoane interesate.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate, iar câştigătorii vor fi desemnaţi în urma votului exprimat de persoanele aflate în sală.

Proiectul “Votează-ţi viitorul! – SmartVote”, implementat de asociaţia non-guvernamentală Romanian Youth Movement for Democracy, este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Petrom şi Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin