15.04.2015

O idee (sau mai multe) pentru Parcul Cancicov

In urma cu cateva saptamani am mai scris despre starea in care se afla Parcul Cancicov si stim cu totii ca este nevoie de o imbunatatire generala.

Primele semne spre bine s-au facut prin inlocuirea buruienilor cu gazon, dar din punctul meu de vedere, cel mai urgent ar fi fantana centrala si lacusorul.

Am si o idee pentru zona centrala. Avand in vedere ca vara e inghesuiala mare prin parc, iar viziunea celor de la spatii verzi este de "open-space", ar fi ca zona centrala sa fie transformata intr-o mare piata. Adica oricum darama fantana, iar prin prejur e doar gard viu, tot acel spatiu dintre restaurant si pana la Monumentul Iubirii sa fie spatiu liber, cu fantana ingropata, asa cum e in fata casei de cultura, iar cand se fac spectacole sa nu mai fie inghesuiala pe spatiul verde (vezi foto2)

VEDERE AERIANA A PARCULUI

In acest fel se creeaza si un spaţiu pentru evenimente si spectacole iar in rest e si fantana. Daca mai pun si cativa copacei ornamentali gen palmieri, bancute, si alte elemente decorative, deja e o mare schimbare.

Apoi, aleea centrala cu acel scuar pe mijloc sa fie modificata.  Se poate face loc si unei piste pentru biciclete. Apoi lacusorul se poate reface si sa se faca o legatura cu tot ce am scris mai devreme. Avem atatia specialisti, constructori si arhitecti, si se pot naste idei frumose si practice.


Imi place si mie sa fiu ecologist, dar buruiana nu am considerat-o niciodata spatiu verde. Din cate stiu copacii produc oxigen si nu buruienile sau iarba. Si nici un loc cu iarba ce nu poate fi folosit, nu-l consider spatiu verde.

Si inca o chestie, intrarea principala merita ceva mai frumos, gen o arcada de lemn, piatra naturala, fier forjat, o combinatie intre ele, etc...


A, si era sa uit, neaparat stalpi cu indicatoare, pentru ca noi ca bacauanii stim ce e prin parc, dar ca turist e bine sa stii incotro mergi prin parc. (spre restaurant, spre biserica, spre biblioteca si muzeul de stiintele naturii, spre lacusor, spre locul de joaca, spre teatrul de vara, spre fantana..etc.) De exemplu intri pe la Colegiul Pedagogic si mergi spre Teatrul de vara, e bun sa vezi cateva indicatoare si chiar dau frumos.


Parcul Cancicov Bacau - O istorie Multimedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin