12.01.2015

Moartea Parcului Cancicov

Opt ani de zile de cand ”Lăcușorul” este în paragină! și ni se promite reabilitarea lui!

Fântâna arteziană neschimbată de vreo 40 de ani!

Complexul artistic-popular distrus!

Monumentul fîntâna cu cele 3 femei in costume populare traditionale, sustinând un disc pe cap si tinand fiecare in mână câte un porumbel și o floare reprezentând pacea este distrus! 

 Alt monument distrus si in stare de degradare avansată






Parcul Cancicov se degradează pe zi ce trece! Că are un potențial imens, la fel ca Insula de Agrement, o știm cu toții.

Ca si idee de viitor chiar am un plan si un proiect cu idei inovative, dar....oare dorește cineva?!!??

Personal, macar am realizat ceva in parc. Am montat MONUMENTUL IUBIRII.

Dar problema reabilitarii parcului este una ce tine de administratia locala, care este legată la ochi si ignoră parcul. Spun acestea cu dovezi, cu starea critică in care a ajuns parcul, cu distrugerea monumentelor si cu neindeplinirea promisiunilor de ani de zile.


In urmă cu un an am observat distrugerea ansamblului de coloane. Din 22 de coloane din cate au fost inițial, astazi, in 2015 au mai ramas 7! Dupa ce că nu costruim nimic nou, nu protejăm nici macar ce avem.

In partea de sud se afla Grupul Coloanelor de lemn sculptate in 1974. In mijloc se afla o poarta sculptata cu binecunoscutele versuri populare:''Soarele si luna /Mi-au tinut cununa/ Brazi si paltinasi / I-am avut nuntasi''. In stanga si dreapta portii se aflau 22 de stalpi decorati cu motive geometrice. Pe ultimul stalp din dreapta este sculptat '' La inceput a fost copacul, apoi omul''. Acum stâlpul nu mai există.

Prin 2009, realizasem un frumos articol cu imagini de la inceputurile parcului.


In schimb, am si o bilă albă pentru Serviciul de spatii verzi, pentru ca au reusit sa dea o notă occidentală, prin inlocuirea buruienilor cu gazon. Dar cu o floarea nu se face primăvară!




Si totusi, Parcul Cancicov, incotro?..... (nici macar sigla de la intrarea principala nu este decentă) Veche, kitschoasă. Am inteles că nu suntem la Disneyland, dar se poate monta una frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin