29.05.2012

Prefectul alaturi de Clubul Economic German

Marţi, 29 mai 2012, începând cu ora 1100, prefectul Claudiu Octavian Şerban a primit vizita delegaţiei Clubului Economic German Moldova condusă de domnul preşedinte Ulrich Brunhuber şi de domnul vicepreşedinte Jürgen Przbylla.

Agenda întâlnirii a avut două puncte importante pe ordinea de zi: primul s-a referit la posibilitatea înfiinţării unui sistem educaţional „dual”, în care elevii absolvenţi ai şcolii gimnaziale să poată opta pentru o pregătire profesională la un standard european care să le asigure o integrare rapidă pe piaţa muncii din România şi Germania.

Cel de-al doilea punct al întâlnirii a fost legat de probleme referitoare la sursele de energie regenearabilă şi, implicit, la protecţia mediului.
În urma discuţiilor purtate, s-au stabilit paşii următori de acţiune care presupun o implicare activă din
partea Instituţiei Prefectului şi care, în primă fază, constă în coagularea factorilor de decizie locali, astfel încât să se reuşească, la Bacău, înfiinţarea unei Camere a Meşteşugarilor care să înglobeze agenţi economici din judeţ. Acest for va fi organismul de legătură între comunitatea oamenilor de afaceri din Moldova şi oamenii de afaceri din Germania.

La sfârşitul întrevederii, prefectul Claudiu Octavian Şerban a declarat: „Este o idee interesantă şi cred că va prinde foarte bine mediului economic din Bacău. De asemenea, mă bucură foarte mult că este o iniţiativă centrată pe eficienţă şi pe educaţie, două valori la care eu ţin foarte mult şi care asigură o dezvoltare durabilă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin