13.02.2010

ZIUA INDRĂGOSTIŢILOR! Nu a frustraţilor !


M-am săturat de atată ipocrizie !
Sunt pline revistele, ziarele, blogosfera, stratosfera, ionosfera, de frustrati si ipocriti. Am să dezleg pe rând fiecare acuzatie, gasită prin diferite locuri:

1.''Cică avem si noi sarbatoarea noastră ''Dragobetele'' Pai băi ipocritilor, inainte sa apara Sf. Valentin, de câte ori ati sarbatorit voi Dragobetele??? Habar nu aveati de ziua dragostei! Dacă sărbătoresc Sf. Valentin, tot român sunt!

2.''Sf. Valentin e prea comercial'' Da ce vrei sa fie frate? In Biblie scrie :''Credinta fara fapte e moartea''. Pai dragostea fară fapte, e degeaba. Nu te pune nimeni să-i cumperi inel cu diamante, dar o floare găsesti pe toate drumurile! Aici intervin altii! Fetele sunt materialiste. Da! sunt si fete materialiste! Daca nu-ti convine situatia schimb-o, cauta-ti alta, care să aprecieze dragostea ta. Mă refer la femeile care merită atentie, nu la pitipoancele care văd in relatii doar oportunităti de-a castiga avantaje materiale.

3.''Putem să ne exprimam dragostea in fiecare zi!'' Si de ce nu o faceti? sau dacă o exprimi in fiecare zi, insemnă ca nu e nicio problema, asta e una din zilele acelea.

4. ''Ca e sarbatoare numai pentru comercianti '' Pai asta insemna economie. Sa vinzi, sa cumperi. Daca nu-ti convine apuca-te sa vinzi tu!

5. Că e doar un motiv de cheltuit bani si că e o fitză! Dacă esti un zgarcit sau zgarcită, asa esti tu, nu numai de ziua indrăgostitilor. Poate intr-o zi renuntăm si la Mos Crăciun, că doar nu-i românesc si e scump. Dar poate ai sa renunti si la ziua ta. Ca doar e un motiv ca cei de langa tine sa cheltuie bani.

Deci cum spuneam, tot felul de frustrati isi dau cu parerea. Problema e ca nu-i obliga nimeni sa sarbatoreasca ceva. Stati in casa. Lasati indragostitii sa iasa pe strada. Sunt multi care nu au trecut de pubertare, implicit nici de mână, si isi dau cu parera despre dragoste. Stati linistiti, va vine si voua randul. Sau daca esti mai mare si ai fost dezamagit in dragoste, insemna ca nu ai cautat unde trebuie, nu erai pe drumul bun, nu te merita. Sanse sunt toata viata. Nimeni nu e vinovat cu nimic. Mergi mai departe.
Ca dovada ca magazinele sunt pline, si lumea isi urmeza cursul. Iubita-va mult fratilor, ca viata e scurta!

Si inca o greseala. Sfantul Valentin sau ziua dragostei nu insemna egoism. Il iubesc pe cel de langa mine, ii cumpar o perna in forma de inima si m-am scos. Nu! Iubirea trebuie sa fie pentru toata lumea, poti spune oricui doar ''Te iubesc'' sau ''Iarta-ma daca ti-am gresit''. Asta insemna iubirea adevarata. Intre toti oamenii!

Iata si cateva citate din Biblie despre dragoste:


Dragostea este rabdatoare, dragostea este buna
si nu invidiaza pe nimeni.
Dragostea nu este laudaroasa, nici ingamfata sau nepoliticoasa;
niciodata egoista,nu poate fi jignita,
Dragostea poate infrunta orice,
nu exista limite pentru credinta ei,
Dragostea este speranta si rabdarea.
Intr-un cuvant, exista trei lucruri
care vor exista intotdeauna: credinta, speranta si dragostea;
dar cea mai mare dintre ele este dragostea.”

''Dragostea este mai puternica decât moartea.
Chiar daca as cunoaste limbile oamenilor si ale îngerilor, daca nu as avea dragoste, glasul Meu ar suna ca o tingire goala de alama. Chiar daca as spune ce va veni si as cunoaste toate secretele si toata întelepciunea, si chiar daca as avea credinta puternica precum furtuna care ridica muntii din locul lor, dar nu as avea dragoste, Eu nu as fi nimic. Si chiar daca as da toate bunurile Mele pentru a-i hrani pe saraci si as da tot focul pe care l-am primit de la Tatal Meu, dar nu as avea dragoste, nu as fi de folos în nici un fel. Dragostea este rabdatoare. Dragostea nu este invidioasa, nu lucreaza rau, nu cunoaste mândrie, nu este aspra si nici egoista; este înceata la mânie si nu nascoceste nici o rautate; ea nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de dreptate. Dragostea apara totul, dragostea crede totul, dragostea spera totul, dragostea suporta totul si niciodata nu se epuizeaza; doar limbile vor înceta si cunoasterea va dispare.''

Si o piesa pe masura:



6 comentarii:

  1. George... Ideea de baza e ca nimeni nu se mai iubeste acum. Unii se combina din interese materiale. Altii... cam ca evrei, pentru ca sexul e mok. Mai sunt si aia care chiar iubesc... Dar aia sunt considerati demodati. Mai ales daca mai au si o fire romatica :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Te iubesc George >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu te iubesc, George! :)

    Cu exceptia - pe ici pe colo a limbajului putin prea dur din punctul meu de vedere - gandurile tale despre Ziua Indragostitilor mi se par foarte ok!! :D

    Ziua asta, probabil, a avut la baza un motiv intemeiat pentru care a fost inventata. Uneori uitam ca, de fapt, sensul vietii noastre (cu bune si rele) este dat de cei de langa noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar,o analiza pertinenta...te-am aprobat la fiecare afirmatie,pentru k eram in asentimentul tau...tine-o tot asa:)semneaza,o studenta la comunicare...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin