23.10.2016

Strategic Erasmus + la școala ” Dr. Alexandru Șafran„

 Asociatia pentru Educatie si Formare Bacau, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala ,,Dr. Alexandru Safran” Bacau,  au derulat vineri, 21.10.2016, un atelier numit ,,ABC-UL comunicarii interculturale”.

Acest eveniment s-a inscris si in calendarul   activitatilor  realizate  in cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus +,  ,,Knowing you, Knowing me”, derulat de Scoala Gimnaziala ,,Dr. Alexandru Safran” Bacau, in perioada, 1 septembrie 2016- 31 August 2018,  si a oferit elevilor
clasei a VIII-a B posibilitatea sa isi dezvolte competentele de comunicare interculturala cu tarile partenere in proiect: Franta, Ungaria, UK si Turcia.

Ajunsă la cea de-a șasea ediție, sub bagheta magică a unei zâne, ZEN adica Ziua educației nonformale, s-a transformat în ZÎN – Ziua învățării nonformale.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că ZÎN nu e și despre zen ca stare de spirit pe care, de altfel, o încurajăm în toate activitățile desfășurate fie într-un context nonformal sau formal. Este vorba despre o transformare în acord cu principiile și valorile pe care noi le promovăm și anume ÎNVĂȚAREA, indiferent de contextul în care aceasta se petrece.


Atelierul a urmarit promovarea invatarii in context nonformal prin prezentarea unor elemente de cultura, traditii si obiceiuri din tarile partenere in proiectul Erasmus. Elevii au realizat prezentari PPT, au folosit jocul de rol si dezbaterea ca metode nonformale specific comunicarii, au prezentat expozitii de produse culinare specifice fiecarei tari, au dansat, au cantat si au facut ca invatarea nonformala sa fie la ea acasa!

,,A fost o activitate foarte frumoasa, in urma careia am invatat lucruri noi despre tara noastra si despre partenerii nostri din proiectul Erasmus. De asemenea, ne-am dezvoltat abilitati noi in realizarea de proiecte, a competentelor de comunicare intercultural si de public speaking. Si, in prim plan, a fost munca in echipa! Da, ne-a placut! Da, invatarii nonformale!” – a precizat eleva  Camelia Balint, Responsabil prezentare Franta.

La activitate au participat doamna director Maria Zatu, doamna prof. Oana- Cristina Gosman si reprezentantii claselor a VIII-a A si a VIII-a C.

Coordonator proiect, Prof. Dr. Mihaela Cojocaru
 
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin