27.10.2016

Întâlnire olandeză la Bacău

Dacă românul s-a născut poet, olandezul s-a născut navigator. Istoria ne confirmă spiritul călător al poporului olandez și ne-a reamintit acest lucru Maurits Dohmen, dir. executiv al Camerei de Comerț Olandeze-Române (NRCC), pe care l-am mai întâlnit în 2013, când s-a lansat ADN-ul artificial. Alături de el au fost președintele Asociației Betania, André Muit, în calitatea sa de membru al Camerei de Comerț, Alexandru Popescu, vicepresedinte NRCC și CEO Philips, Ionut Leahu, membru NRCC.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Afaceri si Expoziții în prezența autorităților locale, a presei, a mediului de afaceri băcăuan și ONG-ist. Scopul întâlnirii a fost realizarea unor conexiuni și relații bilaterale.  Ca dovadă a interesului strategic, olandezii au explicat sistemul lor de networking, cum se întâlnesc la mese rotunde cu investitori și antreprenori și chiar au elaborat un ghid cu indicații prețioase despre cum să faci afaceri în România. Scopul este clar, de a proteja investitorii și de a facilita procesele economice și birocratice. Cred că pe aici mai avem de învățat câte ceva.


Olanda este cel mai mare investitor în România, din spusele celor prezenți la conferiță, iar în Bacau cam toată lumea cunoaște una din marile investiții în comunitate a olandezilor, complexul Betania, unde de peste 20 de ani, mii de oameni au beneficiat de serviciile centrului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin