11.10.2016

10 ani de Auchan - spectacol la Bacau

Hipermarketul Auchan anunță împlinirea a 10 ani de la deschiderea primului hipermarket din România și sărbătorește momentul alături de consumatori. Aceștia sunt invitați să aleagă, fiecare pentru orașul în care trăiește, un proiect din cele 3 proiecte de dezvoltare a comunității pe care Auchan îl va susține financiar cu până la 10.000 de euro.


Hipermarketul din Bacău a organizat astăzi o conferință de presă și un frumos spectacol. In fiecare zi găsiți un mini târg cu produse tradiționale.

Video

Campania “Mobilizatron” va mobiliza clienții Auchan din cele 18 orașe în care retailerul are deschise 33 de magazine, invitându-i să aleagă unul dintre cele 3 proiecte propuse de companie pentru dezvoltarea comunităților locale: educație (crearea de spații educaționale alternative), ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), respectiv mediu (activitate de ecologizare sau împădurire).
Votarea lor se poate face direct în magazine, unde sunt disponibile urne special amenajate, sau online, pe pagina dedicată(http://auchan.ro/mobilizatron/) în perioada 5-26 octombrie 2016, iar proiectul care a câștigat cele mai multe voturi va fi susținut financiar de către Auchan și implementat cu sprijinul unei organizații non-guvernamentale partenere.

“Campania Mobilizatron este modul nostru de a confirma, în acest moment aniversar, faptul că drumul pe care îl parcurgem în România este solid și construim viitorul privind dezvoltarea perenă. Ne-am propus să aducem valoare pentru clienții noștri, pentru parteneri și, de asemenea, pentru comunitățile din România. Suntem aici pe termen lung și ne asumăm rolul de companie responsabilă”, spune Ionuț Ardeleanu, CEO-ul Auchan România, care este, de asemenea, și unul dintre membrii echipei cu care Auchan a pornit la drum în România.

Suma totală pe care compania o va direcționa către dezvoltarea comunităților locale în urma proiectului Mobilizatron depășește 200.000 euro.

În cei 10 ani de prezență în România, Auchan a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării mediului economic (520 de milioane euro volum total de investiții), oferind clienților putere de cumpărare (gamă largă de produse și politică comercială de tip discount generalizat cu prețuri mici la toate produsele în fiecare zi - un model de business câştigător) și încurajând un comportament de consum responsabil (peste 500 de produse disponibile în formula vrac, astfel încât clientul să achiziționeze exact cantitatea dorită, reducând risipa alimentară și consumul de ambalaje).

Ca rezultat, clienții aleg tot mai des Auchan ca destinație (în 2015, aproximativ 90 milioane de clienţi/achiziții făcute de către consumatori, cu peste 11% mai mult decât în anul precedent).

 Gigi Mandici - director Auchan Bacau
Auchan România se implică prin programe dedicate în demersul de susținere a produselor românești (colaborează direct cu mai mult de 250 de producători locali, iar 90% dintre furnizorii săi de produse sunt companii românești). De asemenea, în portofoliul local al Auchan România se află aproape 1.000 de produse dezvoltate sub brand propriu și produse în România.

Peste 400 de furnizori sunt parteneri cu Auchan România încă din anul 2006 şi sărbătoresc 10 ani de parteneriat, 10 ani în care şi-au dezvoltat compania în acest timp cu deschidere. Auchan susţine antreprenoriatul şi colaborează cu furnizorii români având la bază o relaţie deschisă, de încredere, exigentă care contribuie la dezvoltarea acestor afaceri antreprenoriale.

Anul 2006 marchează intrarea Auchan pe piața de hipermarketuri din România, o dată cu deschiderea Auchan Titan, (București), primul și cel mai mare hipermarket din România, cu o suprafață de 16.000 mp. Concept nou, bazat pe politica de “Discount Generalizat” – prețuri mici la toate produsele permanent.
Perioada 2007-2011 reprezintă startul campaniei de extindere la nivel național.

În 2012 se deschide primul hipermarket Auchan City din România (la Iași), hipermarket pe un nou format - 5.000 mp suprafață de vânzare.

În anul 2013 Auchan finalizează achiziția celor 20 de hipermarketuri Real în România, ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între Grupul Auchan și Metro Group. Remodelările demarează în ritm susținut, iar pe 17 octombrie 2013 se deschide primul magazin sub marca Auchan, în Pallady, București. Într-un timp de 6 luni, şi celelalte magazine se redeschid sub marca şi comerțul Auchan, reţeaua de magazine ajungând astfel la un număr de 31 de hipermarketuri cu o prezenţă în 18 orașe. Anul 2014 a fost marcat şi de construcţia unui nou hipermarket în Bucureşti, al optulea, care a fost şi el construit într-un timp foarte scurt.

O dată cu construcţia Auchan Drumul Taberei, a fost ridicat, în cadrul aceluiaşi proiect, şi sediul de birouri al echipei din servicii centrale.
2015: Se deschide al 33-lea hipermarket Auchan din România la Brașov în cadrul celui mai mare proiect de regenerare urbană din România, Coresi Shopping Resort. Auchan Coresi are o suprafață netă de vânzare de 13800 m2, fiind al doilea hipermarket Auchan ca mărime, după magazinul Auchan Titan (16.000 m2 suprafață netă de vânzare). Auchan România ajunge, astfel, la 33 de hipermarketuri și 11000 de angajați care își servesc clienții zi de zi.

2016: Auchan sărbătorește 10 ani de prezență în România și invită consumatorii să se mobilizeze pentru a susține binele comunității lor, votând unul din cele 3 proiecte din fiecare oraş de dezvoltare comunitară propuse de către Auchan și ONG-urile partenere.

Despre Campania MOBILIZATRON

Fiecare oraş în care hipermarketurile Auchan sunt prezente are 3 proiecte propuse de către Auchan România și desfășurate cu suportul unor organizații non-guvernamentale, ca partener de implementare. Domeniile care vor avea susţinere şi finanţare sunt următoarele:
Facem diferența sprijinind EDUCAȚIA: Formăm profesori pentru învățarea prin joc și poveste și amenajăm o sală de clasă prietenoasă la o școală de cartier din sector/ oraş. Partener implementare: Noi Orizonturi.
Facem diferența pentru MEDIU: Printr-o acțiune de ecologizare a unei zone naturale din sector / oraş. Partener implementare: Mai Mult Verde.

Facem diferența pentru cei care au nevoie de AJUTOR UMANITAR: Susținem 150 de copiii și 100 de vârstnici nevoiași printr-o acțiune de Crăciun (donație de alimente și articole de îngrijire) în sector/ oraş. Partener implementare: Crucea Roșie Română.
De exemplu clienţii din oraşul Bacau pot susţine: educaţia, mediul înconjurător, ajutor umanitar. Domeniul votat de clienţi va fi finanţat de către Auchan şi implementarea programului se va desfăşura ulterior.

Toţi clienţii hipermarketurilor Auchan pot contribui la alegerea cauzei pe care o doresc a fi implementată în oraşul lor prin vot care se poate realiza fie în magazin, pe baza unui jeton ce este oferit, indiferent de valoarea bonului, fie online la adresa : http://auchan.ro/mobilizatron/

Un comentariu:

LinkWithin