27.05.2015

Intalnire duhovniceasca cu Parinte Nicolae Tanase de la Valea Plopului - Joi, 28 mai 2015

Binecunoscutul Parinte si Duhovnic Nicolae Tanase de la Valea Plopului vine in Bacau, joi, 28 mai, ora 18 in amfiteatrul Bl 30, etaj 1, a Universitatii ``Vasile Alecsandri`` pentru intalnirea cultural religioasa cu tema ``Familia, copiii si educatia religioasa in scoli.

Parintele Nicolae Tanase, tata a sase copii, a inceput  de multi ani un adevarat razboi impotriva avortului, iar mamele pe care le convingea sa-si nasca pruncii ii lasau in grija lui. Astazi, parintele are in grija peste 400 de copii.

Parintele la invitatia ASCOR - Asociatia Studentilor Crestini Orodocsi Romani - filiala Bacau.

Activitatea Pro Vita se desfasoara in satele Valea Plopului si Valea Screzii, in apropiere de Valenii de Munte. Cele doua sate sunt considerate sarace ca si majoritatea satelor din Romania, dar sunt linistite si ferite de pericolele care apar in zonele urbane. Aici, copiii sunt feriti de pericolul de a ajunge pe strada, iar posibilitatea de interactiune cu ceilalti copii si cu restul comunitatii este mult imbunatatita. 

Obiectivele asociatiei:
1. Programe de asistenta sociala pentru copii orfani sau abandonati si mame tinere singure. Primul pas - le oferim locuinta in casele asociatiei sau in familii din cele doua sate.

2. Reintegrarea sociala a copiilor strazii si a celor abandonati in spitale. Primul pas - recuperare fizica si psihica.

3. Integrarea in comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiti sa paraseasca orfelinatele. Primul pas - sprijin pentru invatarea unei meserii.

4. Protectia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas - sustinere pre si post-natala, sansa de a evita traumele avortului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin