11.05.2015

Alegeri la Corpul Profesional al Mediatorilor din Judetul Bacau

In data de 13.05.2015 au loc alegeri la Corpul Profesional al Mediatorilor din Judetul Bacau.

Traian Danceanu este initiatorul proiectului de lege privind organizarea și exercitarea profesiei de mediator public, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 din 24.04.2015.

Il cunosc personal, am fost colegi la facultatea de drept si cred ca este candidatul potrivit pentru
aceasta demnitate, iar noi cei apropiați, care il cunoastem, il sustinem si speram ca va aduce schimbarile mult asteptate profesiei.

• Mediatorii autorizați se organizează în asociații profesionale, entități fără personalitate juridică.
• La nivelul țării mediatorii autorizați se organizează, în funcție de județul în care își exercită profesia, în Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din județul respectiv. Organele de conducere ale acestor Corpuri Profesionale (un președinte, doi vicepreședinți și un reprezentant pe lângă Curtea de Apel) sunt alese prin vot secret și direct, sub coordonarea unui membru al Consiliului de Mediere.
• În raza teritorială a fiecărei Curți de Apel se constituie câte o Comisie a Corpului Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel, Comisie ce reprezintă mediatorii în relația cu sistemul juridic. Această comisie este formată din trei membri care își vor alege un reprezentant permanent și doi supleanți.
• Hotărârea anunță faptul că atribuțiile Corpurilor profesionale județene, durata mandatelor, modalitățile de revocare și Regulamentul de Organizare și Funcționare vor fi stabilite prin Statutul profesiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin