09.12.2014

Vienna Classic Christmas în Bacău

Bacău, 18 decembrie, Teatrul de Vară „Radu Beligan”

Pentru al treilea an consecutiv în Bacău și pentru al șaselea an în România, renumitul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna aduce în țara noastră, un spectacol de poveste: „Vienna Classic Christmas”. Timp de 11 zile, România va împrumuta strălucirea autentică a Vienei, de-a lungul unui amplu turneu național, care va începe pe 11 decembrie în Timișoara și se va încheia pe 20 și 21 decembrie, cu două concerte extraordinare, la Sala Palatului din București.

 În Bacău, spectacolul va avea loc pe 18 decembrie, ora 19.30, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”. Spectacolul va beneficia de invitați remarcabili: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Orchestra va fi condusă de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1
ianuarie 2015, în Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus.

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este liderul artistic al grupului. Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Graţia şi frumuseţea sunetelor pure au cucerit întreaga lume. În România, Strauss Festival Orchestra Vienna s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu, ediția din 2008.
„Vienna Classic Christmas” este un spectacol rafinat, dar în acelaşi timp accesibil, potrivit tuturor vârstelor, care îndeplineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor.

Strauss Festival Orchestra Vienna, condusă de maestro Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva și a tenorului Robert Nagy, va aduce strălucirea Vienei pe 18 decembrie în Bacău, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”.

Biletele se găsesc la Librăria Șt.O.Iosif, la Xerox, vizavi de Magazinul Universal și pe vandbilete.ro.
http://www.guth-strauss-vienna.at/konzerte.phpDirijor: Maestro Willy Büchler
Soliști: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy

Program
Johann Strauss Sohn: Ouvertüre zur Operette „Indigo und die 40 Räuber“
Johann Strauss Sohn: Künstlerleben, Walzer op.316
Robert Stolz: „Spiel auf deiner Geige“ - Leontina Văduva
Johann Strauss Sohn: Champagner-Polka op. 211
Johann Strauss Sohn: Liebeslieder, Walzer op. 114
Polka d-moll
Carl Zeller: „Wie mein Ahn’l zwanzig Jahr“ - Robert Nagy
Carl-Michael Ziehrer: Loslassen!!!! Polka schnell op. 386

*
Luigi Arditi: Il bacio - Leontina Văduva
Johann Strauss Sohn: Egyptischer Marsch op.335
Josef Strauss: Eislauf, Polka schnell op. 261
Josef Strauss: Dorfschwalben aus Österreich, Walzer op. 164
Josef Strauss: Brennende Liebe, Polka Mazurka op.129
Emmerich Kalman: „Ganz ohne Weiber geht die Chose nicht“ - Robert Nagy
Johann Strauss Sohn: An der schönen blauen Donau, Walzer op.314
Johann Strauss Sohn: Unter Donner und Blitz, Polka schnell op. 324

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin