03.12.2014

Spectacol “Magia Sărbătorilor de Iarnă” - 4 decembrie


⦁    Evenimentul va avea loc in data de 4 decembrie 2014, cu incepere de la ora 16.00 si se va desfasura la Teatrul Municipal, Bacau
⦁    Actiunea este organizata in scopul celebrarii Zilei Internationale a Persoanei cu Handicap cu participarea beneficiarilor Centrului Daniel si ai Fundatiei de Sprijin Comunitar, a familiilor acestora, a reprezentantilor diverselor ONG-uri si institutii ale statului,  a beneficiarilor altor furnizori de servicii sociale  precum si mass-media.

Acest eveniment se organizeaza in cadrul proiectului “Model de parteneriat si servicii mobile pentru
comunitatile rurale sarace”, derulat in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Espoiroumanie si finantat prin programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Obiectivul general al proiectului este transferarea modelelor de buna practica de servicii comunitare pentru persoanele cu deficiente, dezvoltate in Elvetia si de a atrage atentia asupra nevoii de a dezvolta astfel de servicii in satele sarace romanesti.

Moto-ul actiunii este: “persoanele cu nevoi speciale sunt capabile, insa “incapabile” sa acceseze serviciile la distanta. Fiecare persoana ar trebui sa aiba acces la serviciile de care are nevoie in propria sa comunitate.”

In cadrul acestei manifestari participantii sunt invitati sa vizioneze povestea “Centrului “Daniel” in imagini, sa viziteze o expozitie cu obiecte confectionate manual in cadrul activitatilor de artterapie, sa participe la un spectacol original si plin de moment emotionante.

Aceste activitati urmaresc sa evidentieze performantele de care sunt capabile persoanele cu handicap, sa sublineze abilitatile copiilor si tinerilor cu diverse deficiente, sa permita stabilirea de contacte si interelationare intre copii cu handicap si membrii comunitatii bacauane, sa imbunatateasca perceptia opiniei publice cu privire la aceasta categorie sociala. Ne-am propus sa prezentam valoarea persoanei cu handicap, sa prezentam aptitudinile si calitatile persoanei cu handicap. Acest eveniment este organizat cu si pentru persoanele cu handicap. In aceasta zi speciala vom sarbatori persoanele care resusesc, prin lupta si eforturi continuie, sa depaseasca problemele ridicate de existenta handicapului. Aceste persoane demonstreaza, zi dupa zi, ca au resurse nebanuite, ca si-au depasit temerile si ca izbandesc sa duca o viata frumoasa chiar daca e diferita de a celorlati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin