23.10.2012

Elevii şi-au ales reprezentanţii din şcoli

Elevii din întreaga ţară şi-au ales în perioada 15-19 octombrie 2012 reprezentanţii. Au fost depuse peste 3500 de candidaturi la nivel național, judeţele fruntaşe fiind Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Olt. Cu ocazia alegerilor organizate pentru funcţiile din Consiliile Şcolare ale Elevilor (CŞE), aceştia au avut ocazia să aleagă, prin vot democratic, colegii care îi vor reprezenta timp de un an. Pentru a se asigura un proces electoral transparent,
obiectiv și nonpartizan, toți elevii dornici de implicare au avut ocazia să își depună candidatura pe platforma online, www.wedu.ro.

 Elevii aleşi au rolul de a-şi reprezenta colegii în forurile decizionale ale şcolilor, de a le apăra acestora drepturile de care beneficiază prin calitatea de elev și nu în ultimul rând de a se implica în problemele ce țin de viața şcolară.

De asemenea, Consiliile Elevilor organizează acţiuni şi activităţi pliate pe nevoile şi interesele elevilor pe care îi reprezintă, cu scopul de a-i atrage mai aproape de structură. În perioada 22-28 octombrie, reprezentanţii aleși ai Consiliilor Școlare ale Elevilor îşi pot depune candidaturile pentru funcţiile din cadrul Consiliilor Judeţene ale Elevilor, alegerile având loc în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie. Procesul electoral din Consiliile Judeţene ale Elevilor va fi urmat de cel la nivel regional, alegerile la nivel național urmând să încheie perioada electorală din acest an. Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a fost în permanență alături de elevi prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene, lucru care a ajutat la buna desfășurare a procesului electoral din acest an. Calendarul complet al alegerilor din Consiliul Naţional al Elevilor dar și alte informații legate de modul de desfășurare al acestora, pot fi găsite pe site-ul oficial al structurii, www.consiliulelevilor.org.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin