15.08.2015

Un vis argentinian la Bacău - „Maria de Buenos Aires”

Nu mi-aș fi imaginat vreodată că hala de la Centrul de Afaceri si Expoziții din Bacău se poate transforma într-o lume de poveste.

Ce senzație ciudată este când vrei să exprimi în cuvinte ce-ai vazut, dar știi că nu se poate. Și când stau și mă gândesc, că era cât pe ce să nu ajung la piesa „Maria de Buenos Aires”, pe muzica lui Piazzolla, cu textul poetului uruguaian Horacio Ferrer.

Nu știu câte tiruri s-au descărcat pentru a transforma sala centrului intr-un colț de oraș argentinean, un maidan de tango, o scenă imensă de dans, un podium de defilare, o sală de dans plină cu emoții, zeci de metri de pânză care țineau fiecare fir de lumină să nu intre in spațiul sacru.

Partea tehnică m-a dat pe spate la capitolul lumini, sute de măsuțe aprinse cu lămpi,  pahare si carafe de vin, un ambient desprins din altă lume. S-a dansat (bine), s-a cântat, actorii frumoși, și iarăși lumini peste lumini.









Probabil că ar fi fost de ajuns muzica live, sunetele de bandoneon și restul instrumentelor, dar ca visul să pară cât mai real au fost o echipă! O echipă de vis.

O piesă ce mi-aș dori să o mai revăd de câteva ori. Theaterstock sper să vii și la anul! 

„Maria de Buenos Aires”, de Astor Piazzolla / Horacio Ferrer
Regia: Ada Lupu
Direcţia muzicală: Alin Stoianovici & Nuevo Tango Quintet

Coregrafia: Răzvan Mazilu

Cu: Sânziana Tarţa, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu şi Adrian Cozan,
Dansatori: Cristina Daju, Silviu Guşat.

O producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Timişoara

TOATE FOTOGRAFIILE PE FACEBOOK << CLICK

Video

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin