28.04.2015

Apel umanitar pentru Nepal

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal.

În data de 25 aprilie a.c., un cutremur de 7,9 pe Richter s-a produs la o adancime de 10 km, foarte aproape de capitala statului Nepal, Kathmandu si a provocat o tragedie umanitară de mari proporţii.

Conform celui mai recent bilant, se estimează că au murit 3200 de oameni, iar peste 5000 au fost raniti, însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor și a numărului exact al
victimelor.

Rapoartele de până acum arată ca zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă. Crucea Roșie din Nepal în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federația Internatională a Societaților de Cruce Roșie si Semilună Roșie a lansat un Apel Internațional de Urgență. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 milioane euro.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza "Apelul pentru Nepal". Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internatională de Cruce Roșie si Semilună Roșie pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de hrana, asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO14BRDE410SV34436474100 / EURO: RO02BRDE410SV34436714100

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: Nadia Lazăr, Coordonator media, tel: 0748 238 024 sau Cristina Moraru, Coordonator colecta fonduri tel: 0737 524 269

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin