11.01.2014

Incredibil! Mii de bacauni obligati sa plateasca ce nu folosesc

In urma cu o zi, am primit noutatile de la taxe si impozite, dar nicio notificare despre noua schimbare. Daca nu stiati, plata taxei de salubritate se va plati incepand cu acest an, intr-un mod uluitor.

Chiar daca sunt zece persoane intr-o locuinta, sau nu sta nimeni acolo, esti obligat sa platesti la fel, pe apartament.

Deci 10 persoane  producatoare de gunoi dintr-o locuinta platesc la fel ca ”fraierii” care sunt la munca in strainatate si nu produc niciun gunoi, sau cei care apar in evidente cu locuinta pe numele ambilor soti (lucru cel mai des intalnit) dar sunt singuri.

De exemplu, o vecina de pe scara a venit acasa plangand, ca nu i-au mai ajuns banii de medicamente, pentru ca a platit dublu fata de anul trecut, salubritatea. Nu mi-a venit sa cred si i-am verificat factura. Asa era! Desi a dus certificatul de deces a sotului in urma cu cativa ani, apare la intretinere o singura persoana de cativa ani, a fost obligata sa plateasca pentru doua persoane pentru ca asa apare trecuta in evidenta celor de la taxe si impozite.

Intr-un comunicat de presa al primariei, din 12 noiembrie 2013, aflam ca taxele si impozitele nu se schimba in 2014.

”Nivelul taxelor și impozitelor locale rămâne același în municipiul Bacău și pentru anul 2014, în ciuda hotărârii Guvernului României care permite autorităților locale să majoreze cuantumul acestora, cu până la 20 de procente. Decizia nu va fi aplicată și în Bacău”
"Rămân consecvent ideii că taxele și impozitele nu trebuie majorate, nici pentru populație, nici pentru firmele care activează pe teritoriul orașului Bacău. Consider că aceasta este o decizie liberală, ce poate încuraja mediul de afaceri local, este o hotărâre ce ține de noi și pe care o luăm în sprijinul tuturor băcăuanilor", a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Sa scutesti mii de persoane de la aceasta taxa, (in cazul familiilor numeroase) mi se pare o decizie social democrata si nu liberala.....

Altii platesc ce nu folosesc iar restul nu platesc. De exemplu vecina in cauza a platit salubrizarea cu 100% mai mult față de anul trecut, WTF? Deci cum ramane cu nivelul neschimbat?
Legea din consiliul local, aprobata pe 24 decembrie 2013, o gasiti aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin