08.10.2012

Vienna Classic Christmas in Bacau

Stralucirea autentica a Vienei intr-un splendid concert de Craciun .Miercuri, 12 decembrie, ora 19.00, Teatrul de Vara din Bacau 

Un eveniment recomandat de Ministerul Dansului


Distinsul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna revine, pentru al patrulea an consecutiv, in Romania. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out. In acest an, Strauss Festival Orchestra va raspandi stralucirea
si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, care incepe pe 7 decembrie si se incheie pe 21 decembrie. Vienezii vor ajunge in Bacau pe 12 decembrie si vor sustine un concert extraordinar la Teatrul de Vara, incepand cu ora 19.00. Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, despre care Revista “Gramophone” scrie: “Guth este cu siguranta artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre”. Avand un ansamblu de muzicieni desavarsiti, Orchestra Strauss Festival isi mentine la cele mai inalte cote artistice pozitia de suprematie intre numeroasele ansambluri de acelasi gen.

Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice. In acest an, ne vom bucura de un invitat special in concertul Vienna Classic Christmas: soprana Irina Iordachescu. Descendenta a dinastiei lirice Iordachescu, soprana este recunoscuta pe plan national si international pentru calitatile vocale si interpretative remarcabile. “De la Callas nu am mai auzit o astfel de voce, o astfel de interpretare! (...)

Soprana are un glas special, lucrat, dar lucrul s-a făcut pe un suport deja existent, pentru ca Irina are ceva in interior, se simte la momentele cheie: nuante fine, un gen de puritate a cantului cum rar intalnesti, mai ales in aceste vremuri”. (Mihaela Dordea - Cronica la spectacolul "La Traviata" de G.Verdi, pe scena Operei Nationale Bucuresti) Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss (Johann tatal si fiul, dar si Josef si Eduard Strauss), precum si cu lucrari ale altor compozitori vienezi. Acuratetea interpretarii, sunetele frumoase si pure, prospetimea si spiritul festiv care anima muzica lui Strauss ating in sufletul publicului cele mai adanci resurse expresive de la sentimental, la jovial.

 Strauss Festival Orchestra te va face sa iti doresti sa te ridici si sa valsezi, purtandu-te intr-o calatorie imaginara in lumea fastuoasa a balurilor imperiale. Asigura-te ca vei trai o seara magica, de neuitat! In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la urmatoarele preturi: categoria VIP: 200 lei, categoria I: 150 lei, categoria aII-a: 100 lei, categoria a III-a: 75 lei.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului de Vara, la Casa de Cultura a Sindicatelor, la Agentia Teatrului Bacovia, in oficiile Postei Romane semnalizate bilete.ro, dar si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro si www.eventim.ro.

Un comentariu:

LinkWithin