22.09.2012

Politia italiana la Prefectura Bacau

Vineri, 21 septembrie 2012, prefectul Claudiu Octavian Şerban a primit vizita delegaţiei poliţiei din provincia Perugia, Italia, condusă de colonelul Caputo Giuseppe. Vizita este prilejuită de derularea unui proiect internaţional de cooperare la nivelul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din care fac parte 64 de state din întreaga lume, proiect bazat pe principiul asigurării de servicii prin prietenie ce cuprinde activităţi pe plan
intern şi internaţional în domeniul culturii, artelor, sportului şi la nivel profesional. Secţia Română dezvoltă relaţii de prietenie cu secţiile din Franţa, Lituania, Cipru, Turcia. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor - regiunea 1 Bacău este condusă de comisar şef de poliţie Ionel Mirică şi colaborează deja cu Italia. Delegaţia italiană din provincia Perugia este prezentă la Bacău pentru un schimb intercultural şi profesional cu Poliţia judeţului Bacău, în obiectivele proiectului fiind cuprinsă şi întâlnirea cu oficialităţile locale. Alături de colonelul Caputo Giuseppe, la întâlnirea cu prefectul judeţului Bacău au fost prezenţi şi mareşalul Brunelli Alessio şi locotenentul Santi Carlo, precum şi şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, comisar şef Oprişan Vasile şi comisar şef Ionel Mirica.

Prefectul Claudiu Octavian Şerban a primit cu deschidere şi interes vizita reprezentanţilor poliţiei din Perugia şi i-a asigurat de tot sprijinul şi suportul Instituţiei Prefectului Bacău pentru realizarea unui schimb de experienţă benefic, în avantajul deopotrivă al românilor de pe teritoriul Italiei şi al italienilor de pe teritoriul României, în particular dar, în egală măsură, în avantajul tuturor cetăţenilor băcăuani şi perugieni. Discuţia a cuprins şi subiectul cetăţenilor români certaţi cu legea, care nu reprezintă emblema noastră dar pentru care trebuie să se impună măsuri stricte, situaţie care nu afectează colaborarea unităţilor de poliţie din cele două zone.

 Exprimându-şi aprecierea pentru calitatea şi profesionalismul poliţiştilor băcăuani ce pot permite realizarea acestui schimb fructuos de experienţă, colonelul Caputo Giuseppe a subliniat importanta contribuţie a cetăţenilor români responsabili la creşterea nivelului de dezvoltare economică a Italiei, acesta fiind aspectul definitoriu pentru românii din Italia. Prefectul Claudiu Octavian Şerban şi-a exprimat convingerea că, deşi sunt unii politicieni care se folosesc de elementele negative privind şi cetăţenii români certaţi cu legea, aceasta nu va defini relaţia Bacău - Perugia, România - Italia şi doreşte delegaţiei perugiene o şedere cât mai plăcută în Bacău, să se bucure de ospitalitatea băcăuanilor de tradiţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin