29.09.2012

Inima din Parcul Catedralei

Voluntarii Crucii Rosii Bacau au marcat astazi in Parcul Catedralei, Luna Primului Ajutor prin manifestari  sau  prin simularea unor accidente. Si o poza frumoasa de pe Catedrala, unde, voluntarii au realizat o inima minunata:

Foto : Remus Bobarnac
Ce mai urmeaza? Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, Crucea Roșie Bacău își propune să le ofere vârstnicilor din cadrul Centrului de Îngrijiri la domiciliu, proiect finanțat de
Consiliul Local Bacău și Consiliul Județean Bacău, momente speciale pentru a socializa și a se delecta cu câte o felie de tort și fursecuri. Centrul de Îngrijiri la domiciliu are 250 de veterani de la nivelul Județului Bacău și are o rețea de 18 Îngrijitori la domiciliu.

 De asemenea, cei 25 de vârstnici care vor prezenți la sediul nostru în urma invitației din partea tinerilor voluntari, vor beneficia de un set gratuit de analize între orele 10:00 -12:00 și de o consultație de către unul din medicii voluntari ai Crucii Roșii Bacău. În acceași zi, la cortul special amenajat în zona Prefecturii, vârstnicii din județul Bacău vor putea beneficia și ei de un set de analize gratuit (măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, indicelui de masă corporală și a greutății) în intervalul orelor 09:00-10:30.

Pentru ceilalți bunici, voluntarii le vor distribui pachetele alimentare, mergând în vizită la domiciliul lor, pe parcursul îmttregii săptămâni. “Eforturile vârstnicilor de a se integra în societatea din zilele noastre precum și acelea ale miilor de tineri care se implică în activități de voluntariat pentru a interacționa cu cei mai în vârstă și pentru a-I sprijini ne schimbă viețile în nenumărate feluri. Respectul dintre generații instigă lumea spre un pas înainte în a fi mai bună. Acest an reprezintă o provocare pentru restul din europenii care nu au interacționat încă cu vârstnicii. Și ei pot contribui la schimbare. Voluntarii Crucii Roșii Bacău lucrează benevol în timpul lor liber în comunitatea în care trăiesc, mobilizându-se pentru ocrotirea vârstnicilor și alinarea suferinței acestora, oferind servicii de ajutor social şi umanitar pentrun aceste categorii vulnerabile”, a declarat Directorul Crucii Roșii Bacău, dl. Dan Marcel BABLIUC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin