29.05.2012

Ziua Porţilor Deschise la ISU de 1 iunie

Cu ocazia zilei de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău organizează Ziua Porţilor Deschise, la sediile tuturor subunităţilor, în perioada 30.05 – 01.06.2012.

Aproximativ 150 de elevi de la diverse unităţi de învăţământ din judeţul Bacău vor putea viziona prezentări PowerPoint şi filme de informare preventivă privind tipurile de risc identificate pe teritoriul judeţului. De
asemenea, cei mici vor avea ocazia de a învăţa modul de apelare 112, rolul şi importanţa voluntariatului şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, elevii vor avea ocazia să cunoască tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului şi să asiste la exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu, de salvare a unei victime aflată la înălţime şi de acordare a primului ajutor.
Prichindeii vor avea posibilitatea să înveţe foarte multe lucruri despre activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Maior Constantin Ene“ al judeţului Bacău şi se vor bucura să vadă cum arată o unitate de pompieri în care se lucrează „la foc continuu”, beneficiind şi de explicaţiile amănunţite ale cadrelor privind autospecialele şi tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului.
Aceste activităţi dedicate copiilor vor continua pe tot parcursul anului, pornind de la nevoia formării unor deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament corespunzător atunci când se confruntă cu pericole, dar mai ales pentru însuşirea regulilor şi măsurilor ce trebuiesc respectate pentru prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă.

Feed-back-ul pe care pompierii îl primesc în urma participării copiilor la aceste activităţi este unul pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău răspunzând cu promptitudine oricărei solicitări primite în acest sens.

Ziua Porţilor Deschise va cuprinde activităţi teoretice şi practice de educare şi instruire a tinerilor, în scopul prevenirii şi stingerii incendiilor, înlăturării efectelor produse de acestea, precum şi de alte calamităţi naturale (cutremure, inundaţii etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin