23.05.2012

Ultimele zile de înscriere la concursul de proiecte „Ideea ta pentru Bacău!”

Au mai rămas doar două zile pentru înscrierea la concursul de proiecte pentru comunitate „Ideea ta pentru Bacău” dedicat tinerilor din Bacău cu vârste de până la 25 de ani; termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 24 mai 2012. 5 echipe, cu cele mai bune idei de proiecte, vor fi selectate şi trimise la o sesiune intensă de Project Management. Workshopul se va desfăşura pe perioada a două zile, 26 - 27 mai 2012, între orele 09 – 16, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

În cadrul acestei activităţi, împreună cu un trainer specializat, tinerii vor parcurge etapele scrierii unui
proiect de politică publică, de la identificarea problemei comunităţii, la soluţia cea mai eficientă, până la prevenţia apariţiei unor probleme similare în comunitate.. După finalizarea acesteia, echipele vor avea la dispoziţie o săptămână, 28 mai-5 iunie, pentru a trimite proiectul final.

Pe 7 iunie va avea loc prezentarea proiectelor finale, în cadrul unei dezbateri la care vor participa şi şase tineri candidaţi la Consiliul Local Bacău. Pe rând, liderii fiecărei echipe îşi vor lua locul la prezidiu şi vor da totul pentru ca proiectul echipei lor să fie votat de către sală. În final, candidaţii la Consiliul Local îşi vor spune părerea despre problemele comunităţii şi vor răspunde întrebărilor participanţilor.

Premiile constau în materiale promoţionale, cărţi şi accesul la o serie de training-uri de specialitate. Fiecare participant va primi o diploma care va atesta dobândirea cunoştinţelor de Project Management.
Concursul “Ideea ta pentru Bacău” face parte din cadrul proiectului „Votează-ţi Viitorul! - SmartVote”, ce are loc în perioada 12 mai - 30 iunie 2012, în oraşul Bacău. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Petrom şi Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
Pentru a participa la workshop tinerii sunt rugaţi să acceseze site-ul www.smartvote.ro, pagina Concurs, să descarce şi să completeze formularul de aplicaţie şi să-l trimită la adresa concurs@rymd.ro până pe 24 mai.

Persoana de contact: Marian Dămoc - tel. 0724886065 / 0747476836; e-mail mariandamoc@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin