03.05.2012

Spitalul ,,ION LASCAR'' din Comanesti va fi sfintit

Duminica, 6 mai 2012, spitalul ,,ION LASCAR'' din orasul Comanesti va fi sfintit de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul alaturi de un sobor de preoti din parohiile orasului. Sunt asteptati sponsorii, autoritatile locale si locuitorii orasului.

Spitalului Comăneşti a facut parte din lista celor 67 de unităţi sanitare din ţară închise prin Hotărâre de Guvern. Dl. profesor Ioan Lascăr a reusit redeschiderea Spitalului Comăneşti, singura unitate sanitară dintre cele închise prin Hotărâre de Guvern care acum funcţionează la aceiaşi parametri ca înainte de a fi închis. Tot
prin demersurile domnului profesor Ioan Lascar s-a demarat o colaborare cu Institutul "Ana Aslan", care va infiinţa o secţie de geriatrie şi gerontologie.

Totodată prin bunăvoinţa dl-ui Gerald Schweighofer au fost făcute lucrări de reabilitare şi modernizare a Secţiei Interne şi a Secţiei Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Comăneşti. In anul 2010 dl. Gerald Schweighofer împreună cu primarul Vienei, Michael Haupl au vizitat spitalul din Comăneşti, care a obtinut un proiect cu fonduri europene privind eficientizarea consumului de energie termică şi electrică. Aceste unităţi beneficiază acum de pompe geotermale, panouri solare şi panouri fotovoltaice, având astfel asigurată independenţa din punct de vedere electric şi termic.

Spitalul Comăneşti deserveşte în continuare peste 80 de mii de cetăţeni de pe întreaga Vale a Trotuşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin