04.05.2012

O seara plina de surprize la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane

Joi, 10 Mai, va avea loc cea de a a XI-a editie a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, eveniment de traditie al societatii civile locale, organizat de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in parteneriat cu ERSTE Stiftung Austria. Evenimentul va fi gazduit de Complexul Levisticum si va avea doua momente: cocktailul de receptie intre orele 18-19 si cina festiva intre orele 19-22.

Sub egida Din grija pentru batranii uitati, evenimentul va marca intr-un mod inedit Anul European al Imbatranirii Active. In acest sens accentul evenimentului din acest an va cadea pe programul de ingrijire la
domiciliu si asistenta medicala derulat de FSC de 14 ani in Bacau si care deserveste peste 1600 de varstnici anual in intreg judetul. Sponsorii si invitatii speciali ai evenimentului vor afla mai multe detalii despre serviciile acordate de FSC persoanelor de varsta a III-a si vor avea ocazia sa contribuie la sustinerea acestora prin donatii financiare. Tot pentru a marca Anul Imbatranirii Active, seara va avea o nota retro. De la fotografii cu Bacaul de altadata, pana la costume de epoca si aranjamente florale specifice secolului trecut, seara va fi punctata de multe alte elemente care sa-i introduca pe invitati in atmosfera anilor din tineretea bunicilor nostri. Doi colectionari de antichitati vor expune mai multe piese unice si inedite. Muzica de la cocktail va recrea atmosfera balurilor de epoca iar voluntarii FSC impreuna cu doi actori din Iasi, imbracati in costume din diverse perioade, ii vor primi si inveseli pe oaspeti.

Ca in fecare an, organizatorii au pregatit invitatilor o cina festiva cu multe momente deosebite. Participantii vor avea posibilitatea sa se delecteze cu momentele artistice pregatite de voluntarii FSC, impreuna cu copiii de la Centrul Mozaic, dar si beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Varstnice “Dr. Stefan Ciobanu”. Deasemenea seara va fi marcata si de alte momente muzicale ale unor tinere talente locale care vor face deliciul spectatorilor si vor reprezenta surpriza serii.

Momentul cel mai asteptat va fi cel al inmanarii Premiilor Comunitatii Bacauane. Anul acesta juriul format din reprezentanti ai partenerilor media, ai unor institutii publice si ai mediului de afaceri, a analizat nominalizari ce au vizat proiecte concrete, bine definite ale unor persoane, institutii, ong-uri sau companii locale.

Nominalizarile s-au facut exclusiv on-line, in perioada 19 Martie – 23 Aprilie. Au fost inscrise nu mai putin de 33 de nominalizari la categoriile persoane fizice, firme respectiv institutii si ong-uri. In urma intalniri comitetului de jurizare, din data de 27 Aprilie, membrii acestuia au decis eliminarea a 8 nominalizari datorita incompatibilitatii cu prevederile regulamentului Galei. In urma jurizarii au fost selectati finalistii la fiecare categorie (cel mai bine clasate trei proiecte), urmand ca marii castigatori sa fie anuntati in cadrul evenimentului.
Deasemenea juriul a propus si stabilit nominalizatii la Premiul de Excelenta. In contextul temei generale a evenimentului juriul a decis ca Premiul de Excelenta sa fie acordat unui senior al Bacaului, persoana trecuta de 65 de ani, care prin intreaga sa activitate a contribuit la promovarea comunitatii locale pe plan national sau international si a inregistrat realizari de exceptie in domeniul de activitate. Decizia juriului a fost extrem de dificila, Bacaul avand multe personalitati de varsta a treia care merita din plin aceasta distinctie. Dar cum trebuia luata o decizie, finalistii stabiliti la aceasta categorie sunt: artistul plastic Ilie Boca, istoricul Dumitru Zaharia si doamna Silvia Ghelu-Destelnica, actor-papusar. Ca si la celelalte categorii, castigatorul va fi aflat in seara Galei.

O alta surpriza asteptata de participanti este tombola evenimentului. Mai multe firme locale au oferit premii din cele mai diverse pe care invitatii la eveniment le pot castiga achizitionand bilete de tombola. Premiile sunt diverse si atractive pornind de la vouchere de cumparaturi, pachet de infrumusetare la un salon de prestigiu, vinuri de colectie sau cosuri cu produse si ajungand pana la un LCD, iar marele premiu va consta intr-un sejur pe litoral, de 6 zile, pentru 2 persoane in Bulgaria.

„Si evenimentul din acest an se anunta un succes. Multumim pentru aceasta partenerului Erste Stiftung care pentru al doilea an consecutiv a sustinut evenimentul, acoperind aproape 70 % din cheltuielile organizatorice. In acest fel, cea mai mare parte a incasarilor din donatii si sponsorizari vor merge catre sustinerea proiectelor organizatiei noastre. Multumim deasemenea si sponsorilor evenimentului care au inteles mesajul nostru si s-au alaturat eforturilor noastre de a aduce un zambet pe chipurile brazdate de timp ale bunicilor uitati. Sunt nu mai putin de 31 de firme locale si nationale care au oferit diverse sponsorizari si donatii prin intermediul carora proiectele FSC vor merge mai departe si in acest an. Multumim deasemenea si celor 14 parteneri media fara sprijinul carora acest eveniment nu ar fi fost atat de popular bacauanilor. Cu sprijinul lor, de-a lungul anilor, Gala Bacauana a ajuns sa fie unul dintre cele mai cunoscute evenimente de acest gen chiar pe plan national” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Ionut Chirita,
coordonator fundraising&PR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin