16.05.2012

O noua camera senzoriala pentru copiii cu sindrom Down

Asociatia Sindrom Down Bacau este fericita beneficiara al celui de-al treilea proiect de amenajare a unei camere de stimulare senzoriala realizat de organizatia Inner Wheel in Bacau. Aceasta propunere de proiect a fost facuta de mamele din Asociatia Sindrom Down Bacau care au gasit in randul membrelor organizatiei nu doar intelegere si empatie ci si real ajutor . Astfel camera de stimulare Snoezelen amenajata de doamnele din clubul Inner Wheel Bacau la Centrul Educational pentru Persoanele cu Sindrom Down “Our Kids” isi deschide usa catre recuperare beneficiarilor centrului si tuturor copiilor din comunitate care doresc sa acceseze acest tip de terapie, in data de 17 mai cand are loc deschiderea oficiala.

La aceasta manifestare participa atat reprezentantele organizatiei Inner Wheel Bacau cat si beneficiarii
centrului Our Kids, parinti si copii precum si invitati din partea presei si terapeuti.
Beneficiarii acestui proiect sunt peste 50 de persoane nascute cu sindromul Down de varste diferite .Camera de stimulare senzoriala le va oferi acestora posibilitatea de a experimenta o multitudine de stimuli: tactil, olfactiv, senzatii, imagini, voci, sunete, gusturi.Ei vor fi pusi in situatia de a gasi sensuri lucrurilor pe care le aud, vad, gusta, mirosi si simti. Astfel li se ofera mediul in care sunt invatati sa distinga, sa diferentieze, sa decodifice, sa categoriseasca si sa emita judecati. Aceste aptitudini sunt baza dezvoltarii viitoare a pesoanei cu dizabilitati.

Terapia Snoezelen se adreseaza copiilor cu dificultati perceptuale sau disfunctii de integrare senzoriala precum si copiilor cu dizabililati profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosiera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin