15.05.2012

Noi parcări ecologice

Primăria municipiului Bacău a finalizat, în ultima săptămână, lucrările la alte patru parcări ecologice, cu o capacitate totală de circa 250 de locuri de parcare. Este vorba de parcările de pe strada Proiectantului, 125 locuri, Bucegi intersecţia cu Narcisa, 20 de locuri, Bucegi 115–117, 100 de locuri şi Primăverii 9-11, 12 locuri.

În prezent, se lucrează pe străzile Cornişa Bistriţei, 60 de locuri şi Alunului (cartier Mioriţa), 40 de
locuri.

”Anul acesta vom amenaja și mai multe locuri de parcare între blocuri, în toate cartierele. Eliminăm în acest fel și disconfortul vizual din anumite zone. Dar protejăm și mediul, deoarece aceste parcări nu sunt din beton, și permit regenerarea stratului verde. Avem nevoie de un oraș în care să nu fim sufocați de betoane, ci de un oraș în care să trăim sănătos, iar modelul acesta de parcări ecologice contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, declară Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Acest program a fost demarat în anul 2011, atunci când au fost amenajate 11 parcări ecologice și căile de acces aferente, în mai multe cartiere ale orașului, cu o suprafață totală de 5.620 de mp. Au fost construite parcări ecologice pe străzile Războieni, Oituz, Hatman Berescu, Mioriței, Petru Rareș, Neagoe Vodă, Ardealului, 9 Mai, Mărășești, Lalelelor, Valea Albă și Republicii.

În total, administraţia locală a executat circa 1.200 de noi locuri de parcare, în toate cartierele. Anul acesta, Primăria municipiului Bacău va amenaja alte 1.800 de noi locuri de parcare ecologice. Principala calitate a parcărilor ecologice este regenerarea, în permanenţă, a stratului verde, cu consecinţe benefice asupra mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin