15.05.2012

A inceput SNV 2012! Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

Saptamana Nationala a Voluntariatului, eveniment organizat in toate marile orase ale tarii, a ajuns in acest an la cea de a XI-a editie. Evenimentul se va desfasura in saptamana 14-20 mai, si se va concretiza pe plan national in sute de activitati de voluntariat din cele mai diferite domenii, avand ca obiectiv comun promovarea publica a voluntariatul ca modalitate de responsabilitate sociala individuala si ca mod de manifestare a cetateniei active.

Peste 300 de voluntari bacauani vor fi implicati in activitati de voluntariat implementate de organizatiile si institutiile participante la eveniment: Fundatia de Sprijin Comunitar, Fundatia Sf. Ioan Bosco, CRE Bacau, APACA Bacau, CJE, Asociatia Repere, Cercetasii Romaniei, Asociatia Betania si Centrul Daniel. Printre activitătile cele mai importante se numara: Targul Voluntarilor, activitati stradale de promovare a voluntariatului, traininguri, activitati ecologice, spectacole, concursuri, campanii de informare in scoli, licee si mediul universitar.

Program SNV:

Luni 14 mai
Cine: ONG-urile participante
Ce: Conferinta de presa
Cand: ora 13:00
Unde: Prefectura Bacau

Cine: CJE Bacau
Ce: Flashmob
Cand: ora 14:00
Unde: Piata Tricolorului

Marti 15 mai
Cine: CRE Bacau
Ce: Concurs Caiac voluntari
Cand: ora 15:00
Unde: Coada Lacului

Cine: CRE Bacau
Ce: Tur de la Bacau pentru copiii institutionalizati si nu numai
Cand: ora 17:00
Unde: Coada Lacului

Miercuri 16 mai
Cine: FSC Bacau si celelalte asociatii
Ce: Targul Voluntarului Bacauan
Cand: ora 14:00
Unde: Parcul Catedralei

Cine: APACA Bacau
Ce: Voluntariatul e de poveste
Cand: in candrul Targul Voluntarilui Bacauan
Unde: Parcul Catedralei

Cine: APACA Bacau
Ce: Concurs de orientare urbana
Cand: in cadrul Targului Voluntarului Bacauan
Unde: Parcul Catedralei


Joi 17 Mai

Cine: Centrul Daniel
Ce: Ziua Prieteniei
Cand: ora 15:00
Unde: Centrul Daniel din zona Cornisa

Cine: APACA Bacau
Ce: Alege drumul, prietene … - APACA Bacau

Vineri 18 Mai

Cine: Fundaria de Sprijin Comunitar Bacau
Ce: Graduation Day

Sambata 19 Mai

Cine: CRE Bacau
Ce: Let’s bike it!
Cand: ora 10:00
Unde: De la statuia lui Stefan cel Mare pana la Orizontu’ si retur

Cine: Fundatia Sf. Ioana Bosco
Ce: Formare pt. voluntarii proiectului “Vara impreuna”
Cand: intre orele 10:00-14:30
Unde: Fundatia Sf. Ioan Bosco, din zona centrului commercial Selgros Bacau

Cine: Cercetasii Romaniei
Ce: Festivalul Luminii
Cand: intre orele 17:00-22:00
Unde: Parcul Cancicov

Duminica 20 mai

Cine: Voluntarii ONG-urilor participante la SNV Bacau
Ce: Gratar pentru voluntari

Joi 24 Mai

Cine: Asociatia Repere
Ce: Activitati de constientizare a zilei europene a parcurilor
Cand: ora 15:00
Unde: Parcul Cancicov



SNV isi propune sa mobilizeze cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor acestora. In Bacau, in acest an SNV va fi coordonata de un comitet format din Institutia Prefectului Judetului Bacau, Fundatia de Sprijin Comunitar, Fundatia “Sfantul Ioan Bosco” si Centrul de Prevenire, Consiliere si Evaluare Antidrog Bacau, activitatile desfasurandu-se cu sprijinul Primariei Municipiului Bacau. In urma mai multor intalniri ce au avut loc intre reprezentantii organizatiilor locale care lucreaza cu voluntari, Consiliul Judetean al Elevilor si reprezentanti ai Institutiei Prefectului Bacau s-a stabilit programul de activitati prin care se va realiza marcarea saptamanii nationale a voluntariatului.

Aceste activitati urmaresc mobilizarea cat mai multor organizatii care sa contribuie la dezvoltarea spiritului de implicare comunitara in randul bacauanilor. Deasemenea se promoveaza un stil de viata sanatos, respectul fata de semeni si mediul inconjurator, sensibilizarea publicului larg cu privire la problemele cu care se confrunta tinerii in societatea de azi.

Lista completa a actiunilor din cadrul SNV si mai multe detalii despre acestea puteti afla in materialul atasat sau pe site-ul voluntarifsc.ro. Toate evenimentele saptamanii sunt deschise oricui doreste sa participe, nefiind nevoie decat de o mica doza de entuziasm si dorinta de a face parte dintr-o comunitate activa, implicata si mai ales, interesata de a schimba ceva in bine.
Evenimentul este initiat la nivel national de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in parteneriat cu centrele de voluntariat locale si VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin