15.05.2012

Consilierii locali vor da raportul prin scoli

Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) anunţă lansarea proiectului “Votează-ţi Viitorul!”, ce se va desfăşura în oraşul Bacău, în perioada 12 mai - 31 iunie 2012.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Petrom şi Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Scopul proiectului Votează-ţi Viitorul! este creşterea prezenţei la vot cu 5% la alegerile locale ce vor avea
loc în Bacău, pe 10 iunie 2012.

Activităţile prin care echipa RYMD îşi propune să crească prezenţa la vot, în mod special a tinerilor, la alegerile locale din 10 iunie din oraşul Bacău încep cu campania de informare în liceele şi facultăţile din Bacău, pe data de 28 mai 2012.

A doua activitate din cadrul proiectului Votează-ţi Viitorul! este concursul de proiecte pentru comunitate "Ideea ta pentru Bacău" desfăşurat în perioada 12 mai - 7 iunie.

În cadrul acestei activităţi va fi organizat un workShop în care 5 echipe, alcătuite din 3, 4 sau 5 membri, cu cele mai bune idei pentru proiecte de comunitate vor avea parte de o sesiune intensă de project management.

Perioada de aplicare pentru acesta este 12 mai-24 mai 2012.

Pe 5 iunie echipa de implementare a proiectului va organiza în licee băcăuane o nouă sesiune de informare asupra importanţei pe care o are particiaprea la vot.

Pentru că o alegere nu se poate face fără o dezbatere, pe 7 iunie cele 5 echipe îşi vor prezenta proiectele finalizate în timpul workshop-ului. Pe rând, liderii fiecărei echipe îşi vor lua locul la prezidiu, încadraţi de candidaţii la Consiliul Local Bacău şi vor da totul pentru ca proiectul echipei lor să fie votat de către sala. În final, candidaţii la Consiliul Local îşi vor spune părerea despre problemele comunităţii şi vor răspunde întrebărilor participanţilor la dezbaterea „Ideea Ta pentru Bacău”.

Informaţii despre proiect veţi găsi accesând site-ul proiectului www.smartvote.ro sau cel al asociaţiei, www.rymd.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin