28.05.2012

"Cea mai verde scoala"

Vineri, 25 mai 2012, a fost o zi plina de emotii pentru copiii si cadrele didactice din cele 10 scoli implicate in proiectul “Cea mai verde scoala” derulat de Asociatia “MIE IMI PASA!” din Bacau si finantat de Administratia Fondului pentru Mediu.


Intr-un cadru festiv, gazduiti de Clubul Oblio, reprezentantii fiecarei scoli au incantat juriul si invitatii prezenti la festivitate cu imagini din activitatile desfasurate din noiembrie si pana in prezent. Au fost
prezentate expozitii de desene pe teme ecologice realizate de copii, obiecte confectionate din deseuri, parade ale costumelor din materiale reciclabile, poezii cu mesaj eco si activitati practice de infrumusetare a salii de clasa prin amenajarea “coltului verde” si de ecologizare a spatiului din jurul scolii.

La final, juriul compus din doamnele: Maria Ionos, consilier in cadrul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bacau, Laura Ghinea, reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, Ioana Iacob, reprezentant al Asociatiei “Oblio si prietenii” si Roxana Mercur, presedintele Asociatiei “Mie Imi Pasa!“ a hotarat ca titlul de “Cea mai verde scoala” revine Scolii “Georgeta-Mircea Cancicov”, aceasta fiind urmata pe podium de Scoala Generala nr. 10 si Scoala “Nicu Enea”. Chiar daca nu au iesit invingatoare, toate celelalte scoli participante: “Domnita Maria”, “Dr. Al. Safran”, ”Mihai Dragan”, “M. Sadoveanu”, “Miron Costin”, “Octavian Voicu” si “Spiru Haret” merita toata admiratia pentru efortul depus in derularea acestui proiect.

Concluzia finala a fost ca nimeni nu a pierdut, toata lumea a castigat, fie experienta in derularea proiectelor de acest gen, fie o batalie din lupta continua pentru un mediu mai curat, iar adevaratii invingatori sunt cei 2000 de copii implicati in mod direct, care au fost informati, educati si responsabilizati in vederea protejarii mediului, participand cu mult entuziasm si bucurie la toate activitatile derulate in proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin