31.01.2011

Pericolul din tot Bacaul

Cred ca  as putea realiza un album foto cu  pozele realizate la stalpii de electricitate din Bacau. Aparent banali, trecem pe langa ei, zilnic. Nu au mai fost ingrijiti de ani de zile, unii dintre ei, au ramasi neschimbati de la montarea lor. De obicei firele incarcate de curent stau libere si neizolate. Accesul la ele se face cu usurinta. Dar cati si-au pus problema ca mai circula si copii pe strada? Chiar si insotiti de parinti, un moment de neatentie le-ar putea fi fatal....Dar pana nu se intampla o tragedie la "cineva important"...nu se vor lua masuri. 

Asta vara chiar am surprins o fetita cum se juca pe langa un stalp de electricitate cu cablurile la vedere. Este exact in spatele casei de Cultura, la iesirea din  spate. Si acum e la fel stalpul. Si ca acesta, sunt sute pe trotuarele Bacaului....

Ca sa nu mai vorbesc de becurile lipsa...Am mai scris despre asta. Pe Str. Milcov, (strada intens circulata), exista o portiune cu vreo 10-15 stalpi, consecutivi fara bec. In zona bazarului mai exact, e BEZNA! Si e de mult timp....Pai si cu firele la vedere si fara becuri...nu mai bine scoatem stalpii si punem lampadare cu petrol ca in Bacaul de altadata?

2 comentarii:

  1. foarte bun articolul !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. in piata tricolorului, instalatiile electrice de pe bradutii de craciun aveau fire neizolate, parca invitand multimea de copii care se aduna iarna acolo sa puna manutele. in parcul cancicov, la fel, ornamentele cu ciupercute si fluturi aveau fire care atarnau aiurea. iar stalpii de iluminat din parc aveau cutiile de racord deschise. ma ingrozeam de fiecare data cand vedeam vreun copil apropiindu-se de ele. si-mi era teama sa-mi scap din mana copilul de numai doi ani, sa nu pateasca ceva... treaba de mantuiala!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin