28.04.2016

Oul pascal uriaș

Palatul Copiilor Bacău a ales o formulă inedită de a ura băcăuanilor „Un Paşte binecuvântat!”. Instituţia de învăţământ non-formal din Bacău a expus zilele trecute în spaţiul public, în vecinătatea Catedralei „Sf.Nicolae”, un ou pascal uriaş, pictat de elevi şi profesori de la Palatul Copiilor Bacău, după tradiţia românească, cu simboluri creştine, motive florale şi ornamente geometrice.


La realizarea lucrării au contribuit elevi și profesoriș de la Cercurile de pictură de la Palatul Copiilor Bacău, coordonate de prof.dr. Busuioc Adriana, director al Palatului Copiilor Bacău, prof.dr. Dorel Făcăoaru și prof. dr. Cristian Bandi, și de tineri artiști de la Colegiul Național de Artă ”George Apostu”, coordonați de prof. Katy Andrie , în cadrul unui atelier de pictură care s-a desfășurat în centrul orașului, joi, 21 aprilie, cu ocazia evenimentului ”O zi ALTFEL, cu Palatul Copiilor Bacău, în aer liber”.

Oul pascal pictat de tinerii artişti băcăuani are doi metri înălțime și un diametru de 1,65 iar lucrarea a fost realizată cu sprijin material oferit de Primăria și Consiliul Local Bacău.

„Acţiunea noastră are desigur în primul rând un scop educativ, copiii care au participat la realizarea acestui proiect au exersat tehnicile de pictură în culori acrilice pe o lucrare de mari dimensiuni, dar au experimentat şi lucrul în echipă şi au înţeles şi responsabilitatea de a duce la bun sfârşit, sub presiunea timpului, un proiect început. Însă gestul nostru are la bază şi dorinţa de a intra într-un dialog cu membrii comunităţii din care facem parte şi în care ne desfăşurăm activitatea. Împreună putem face acest oraş şi mai frumos”, a declarat prof.dr. Adriana Busuioc, director al Palatului Copiilor Bacău.

Palatul Copiilor Bacău face o propunere inedită băcăuanilor care admiră lucrarea de pictură în care tinerii artişti au pus puţin şi din sufletul lor. Pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, Palatul Copiilor Bacău îi invită pe băcăuani să îşi facă un #selfie cu oul pascal uriaş şi să posteze fotografia pe contul de Facebook Palatul Copiilor Bacău. Oul pascal uriaş pictat de elevii şi profesorii de la Palatul Copiilor Bacău, cu sprijin oferit de tineri artişti de la Colegiul Naţional de Artă ”George Apostu”, va rămâne expus în spaţiul public, în vecinătatea Catedralei „Sf.Nicolae”, până după Sărbătorile pascale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin