14.04.2016

150.000 euro sponsorizare de la Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este partener al organizației Habitat for Humanity România în organizarea celui mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa –BIG BUILD. Evenimentul, prin care se celebrează anual Ziua Mondială a Locuirii, va avea loc anul acesta în perioada 3-7 octombrie, la Bacău.

În cadrul BIG BUILD 2016, o echipă de aproximativ 800 de voluntari va construi 40 de case, în doar 5 zile, pentru familii cu venituri mici, iar alți 1.200 de voluntari vor lucra în perioada pre-eveniment, la pregătirea șantierului. Implicarea Holzindustrie Schweighofer în acest proiect va consta atât în sprijin financiar – printr-o sponsorizare de 150.000 euro – și în materiale de construcție, precum și în expertiza tehnică a specialiștilor din cadrul companiei. Mai mult decât atât, compania va avea voluntari pe șantier – aproximativ 20 de angajați pe zi, din fabrica Holzindustrie Schweighofer Baco de la Comănești, care vor ajuta la construirea celor 40 de case.

„BIG BUILD este un proiect impresionant nu atât prin faptul că își propune să construiască locuințe pentru familiile nevoiașe, ci mai ales prin puterea de a mobiliza sute de voluntari în acest demers. Astfel de inițiative catalizează tot ce e mai bun în oameni – solidaritatea, grija pentru semeni, munca, speranța într-un viitor mai bun și determinarea de a-l clădi – valori pe care grupul Schweighofer le susține în toate proiectele umanitare în care se implică. Apreciem faptul că obiectivele BIG BUILD sunt din ce în ce mai îndrăznețe de la an la an și ne-am angajat să contribuim cu tot ceea ce putem pentru a ajuta organizatorii și echipa de voluntari să le atingă”, a declarat Dan Bănacu, Director General Holzindustrie Schweighofer Baco.

„Anul acesta, când sărbătorim 40 de ani de la înființarea Habitat for Humanity în lume, ne-am propus să celebrăm Ziua Mondială a Locuirii prin construirea a 40 de case în doar 5 zile. Astfel, alte 40 de familii cu venituri mici din Bacău vor putea avea o locuință decentă, în care copiilor lor să crească în siguranță. Toate acestea nu ar fi, însă, posibile fără ajutorul voluntarilor și partenerilor noștri și ne bucurăm că Holzindustrie Schweighofer este una dintre companiile care pune umărul la clădirea unui viitor mai bun pentru familiile dezavantajate”, a declarat Mario DeMezzo, Director Național Habitat for Humanity România.











anii precedenți, atât pentru construirea de locuințe sociale, cât și pentru renovarea unei școli în Moinești, județul Bacău.

Holzindustrie Schweighofer este preocupată să participe în mod activ la dezvoltarea comunităților din zonele în care sunt amplasate fabricile sale, respectiv judeţele Suceava, Bacău, Alba și Covasna. Astfel, numai în perioada 2011-2015, compania a oferit sprijin financiar în cuantum de 4,88 milioane euro pentru diverse proiecte sociale (spre exemplu: reabilitarea Spitalului din Comănești și salvarea sa de la închidere, renovarea clubului copiilor din Comăneşti şi a unor școli, grădinițe, creșe, construirea de centre sociale etc.).



Despre Holzindustrie Schweighofer
Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.
Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin