24.11.2015

Pomenire pentru colegii din presa si prezentarea calendarului bisericesc 2016

Devenită deja traditie, in fiecare an, are loc pomenirea pentru sufletele jurnalistilor din presa locala trecuti in vesnicie, oficiata de catre IPS arhiepiscop Ioachim, care s-a rugat pentru sufletele ziaristilor decedati, dar si pentru cei morti in evenimentele tragice de la Clubul Colectiv si atentatele din Paris.

Alaturi de un sobor de preoti, la Biserica Precista din centrul municipiului Bacau, impreuna cu reprezentanti ai mass-mediei, ne-am adunat in rugaciune in memoria colegilor ce nu mai sunt printre noi.

In cadrul aceluiasi eveniment a vut loc in sala de conferinte a Protoieriei Bacau, prezentarea  calendarului crestin-ortodox pentru anul 2016. Aparut la Editura Filocalia, calendarul este realizat in trei forme: foaie de perete, calendar 12 filem  si agenda.

Calendarele pot fi achizitionate de la pangarele bisericilor si manastirilor Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului având preturile de 5 lei (calendarul-foaie) si 6 lei (calendarul-agenda si file). Banii strânsi din vânzarea calendarelor sunt directionati catre cele peste 50 de servicii social-filantropice ce se desfasoara in cadrul eparhiei. Familiile nevoiase primesc calendarul gratuit. Cumpărânu-le din locurile bisericești, se garantează autenticitatea si veridicitatea datelor, dar se sustine si activitatea filantropica si misionara a episcopiei.


Foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin