13.10.2015

Gerald Schweighofer, numit cetățean de onoare al orașului Comănești


  •  Holzindustrie Schweighofer a investit, până în prezent, 25 de milioane de euro în fabrica de la Comănești. 
  • Compania a susținut cu 1,2 milioane de euro proiecte sociale din acest oraș Comăneşti,  


Gerald Schweighofer, Directorul General al companiei Holzindustrie Schweighofer, a primit titlul de cetățean de onoare al oraşului Comăneşti. Acordarea acestei distincții a fost decisă în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, datorită contribuțiilor pe care investitorul le-a avut în ultimii cinci ani la dezvoltarea economiei și a comunității din zonă.

 Povestea lui Gerald Schweighofer în Comănești (județul Bacău) a început în anul 2010, când Holzindustrie Schweighofer a achiziționat fabrica de
panel Baco, pe care a transformat-o într-o afacere recunoscută la nivel internațional. În urma unei creșteri a producției de 270%, fabrica are în prezent cea mai mare producție de panel din lume. În numai cinci ani, Holzindustrie Schweighofer a investit 25 de milioane de euro în extinderea și modernizarea acestei fabrici cu tehnologii inovatoare.

 De asemenea, au fost create 750 de locuri de muncă, Holzindustrie Schweighofer fiind cel mai mare angajator din Comănești. În prezent, 3.000 de persoane din oraș şi împrejurimi depind direct de veniturile angajaților care lucrează în această fabrică. Holzindustrie Schweighofer este cel mai mare contribuabil din zonă, fabrica din Comănești aducând peste 10 milioane de euro la bugetul consolidat al statului în perioada 2011-2014.

„Acest titlu onorific are o semnificație specială pentru mine, deoarece mă simt foarte legat de orașul Comănești. Am găsit aici o echipă de oameni talentați, bine pregătiți și foarte competenți, cu care am plăcerea să colaborez excelent. Le mulțumesc tuturor pentru căldura cu care m-au primit în această comunitate. Creştem împreună de cinci ani şi acum, ca şi cetăţean al oraşului, mă voi implica şi mai mult în problemele sociale ale comunităţii”, a declarat Gerald Schweighofer, Directorul General al Holzindustrie Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer transformă cherestea de categorie inferioară în produse de înaltă calitate. Lemnul dobândește prin prelucrare o valoare de aproape 4 ori mai mare față de valoarea materiei prime folosite. Valoarea adăugată se reflectă în locuri de muncă, taxe locale și la bugetul de stat, investiții, servicii locale, sprijin pentru economia și comunitatea din zonă. Panelul produs aici, în urma unei valorificări superioare a cherestelei, prezintă o varietate largă de aplicații, de la mobilă și decorațiuni interioare la panouri de cofraj pentru elemente turnate.

„Venirea Grupului Schweighofer în Comănești a contribuit la reconfigurarea acestei zone. Îi suntem recunoscători domnului Gerald Schweighofer pentru implicarea sa în reamplasarea oraşului nostru pe harta economică a Europei şi nu numai, precum și în sprijinirea unor proiecte sociale foarte importante pentru comunitatea noastră: un spital care oferă servicii medicale la standarde europene, condiții mai bune pentru copiii noștri în şcoli, grădiniţe, creşe, toate acestea modernizate prin aportul domnului Gerald Schweighofer. Astăzi, oraşul Comănești are una dintre cele mai moderne companii de producţie şi prelucrare superioară a lemnului, locuri de muncă atractive; 750 de angajaţi dintre care aproximativ 500 sunt locuitori ai oraşului nostru. Dacă am avea mai mulţi investitori de talia lui Gerald Schweighofer, toti comăneştenii plecaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate cu siguranţă s-ar întoarce acasă, lângă familie”, a adăugat Viorel Miron, Primarul orașului Comănești.

Gerald Schweighofer s-a implicat direct în dezvoltarea comunității locale, oferind sprijin financiar de aproximativ 1,2 milioane euro în ultimii patru ani unor proiecte sociale esențiale pentru acest oraș. A contribuit la modernizarea Spitalului „Ioan Lascăr”, care era trecut pe lista unităților medicale în curs de desființare în anul 2010, și care, în urma acestor lucrări de reabilitare, a fost declarat „Cel mai bun proiect din România în domeniul sănătății”. De asemenea, Holzindustrie Schweighofer s-a implicat în reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea Clubul Copiilor, renovarea unor școli, grădiniţe, creșe din zonă şi construirea de locuințe sociale.

 Despre Holzindustrie Schweighofer Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de chestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând peste 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De la intrarea pe piața locală și până în prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit 778 milioane de euro în România, iar în ultimii patru ani a contribuit la bugetul statului cu peste 100 milioane de euro, Profitul realizat de companie timp de 10 ani este reinvestit în România, generând în fiecare an noi locuri de muncă. Compania Holzindustrie Schweighofer importă anual din ţările vecine peste 1 milion m3 lemn sub formă de buştean plătind taxe vamale de import de peste 40 milioane lei, în timp ce din România pleacă în fiecare an, cu precădere în Extremul Orient, aproximativ 400.000 m3 lemn sub formă de buştean neprelucrat.

Un comentariu:

  1. Nu s-a bagat in seama pentru nici un moment stirea de anul trecut? http://eia-global.org/images/uploads/20150427__EIA_Romania_Trans.pdf - Aparent se face o igienizare a imaginii! RUSINE

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin