07.10.2015

Incheiere proiect “Evaluare națională la standarde europene!”

 Inspectoratul Școlar Județean Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar, a organizat, marţi, 06 octombrie 2015, la Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Conferinţa de încheiere a proiectului POSDRU/153/1.1/S/138268, “Evaluare națională la standarde europene!”.

 Proiectul a fost cofinanţat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane
2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, Domeniul major de intervenție 1.1. „Acces la educație și formare profesională inițială de calitate” şi a fost implementat în perioada 07.04.2014-07.10.2015. La eveniment au participat cadre didactice, elevi şi decidenți la nivel local şi regional din domeniul educațional.

Obiectivul general al proiectului a vizat constituirea unui cadru eficient şi durabil de dezvoltare şi evaluare sistematică a procesului de formare a competenţelor cheie la elevii din ciclul gimnazial, în vederea pregătirii și susţinerii cu succes a examinărilor naţionale de la finalul clasei a VIII- a, prin intermediul unui program educaţional desfăşurat la nivel multiregional.

Programul de educaţie „Pregatire suplimentară şi psihopedagogică pentru promovarea cu succes a examenelor nationale”, dezvoltat în cadrul proiectului, și-a propus să genereze efecte pozitive pentru 4100 de elevi din învățământul gimazial, prin formarea atât a competențelor de bază, cu accent pe trunchiul comun din Curriculumul Național, cât și pe consilierea și orientarea elevilor în vederea alegerii studiilor și a sprijinirii acestora în procesul de formare a competențelor cheie.

În cadrul proiectului a fost elaborat manualul “Pregătirea examenului de evaluare naţională” şi a fost creată o platformă de testare Evaluare națională la standarde europene! online http://testare-evaluare-nationala.ro. La finalul programului, 400 de elevi au primit câte o tabletă, ca răsplată pentru progresul înregistrat în cadrul programului de educație.

 „Am muncit împreună, intr-o atmosferă deloc stresantă şi apoi ne-am bucurat împreună. Activităţile din proiect au fost oarecum diferite de orele de la clasă. Nu de puţine ori am uitat că în aceeaşi încăpere se aflau elevi şi profesori. Ma bucur ca am avut şansa includerii în asemenea proiect. Sunt în asentimentul colegilor mei dacă spun că participarea la proiect a contribuit la nivelul ridicat al rezultatelor obţinute” a spus, în cadrul conferinţei eleva Alexandra Panaite, fostă elevă a Şcolii gimnaziale Ion Creangă, Bacău, beneficiară a proiectului.


Pentru detalii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău Persoana de contact: Theodora Şotcan - Manager de proiect E-mail: isjbacau@isj.bc.edu.ro Telefon: 0234 - 511.899 Tudor Irimia Responsabil vizibilitate ID 138268 E-mail: tudor.irimia@hotmail.com Telefon 0745778537

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin