18.09.2015

Vernisaj expozitie „Brancoveanu 300” si prezentare de carte

 Evenimentul va avea loc marti, 22 septembrie 2015, ora 16.00, la Muzeul de Istorie Iulian Antonescu. Cu aceasta ocazie, va avea loc prezentarea cartii „Regionalism în arhitectura secolului al XX lea” de catre autorul sau, dr. arh. Adrian Mahu. 

Anul 2014 a fost declarat "Anul Brâncoveanu", pentru a marca 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor. In cadrul manifestarilor, Uniunea Arhitectilor din Romania a contribuit cu expozitia "Brancoveanu 300-traditia continua", pe care a initiat-o si finantat-o. Expozitia a fost vernisata la Bucuresti in 2014 si apoi itinerata prin Institutele Culturale Romane la Londra, Bruxelles, Paris, Cernauti etc.

 Filiala Regionala Bacau-Neamt a Uniunii Arhitectilor din Romania si Filiala Teritoriala Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din Romania au bucuria de a va invita la vernisajul acestei expozitii, la Bacau.

Cartea este un autentic tratat despre Regionalism în arhitectură, structurat în opt capitole; primele
trei capitole prezintă problematica Regionalismului și lucrările teoretice care au tratat acest subiect, personalitățile din arhitectura modernă Le Corbusier și Alvar Aalto. Următoarele capitole prezintă patru personalități din patru zone geografice diferite: Hassan Fathy din Egipt, Luis Barragan din Mexic, Constantin Joja din România și Reima Pietila din Finlanda. Autorul a beneficiat de îndrumările unor personalități din arhitectura românească: Octav Doicescu, Mircea Alifanti, Nicolae Porumbescu, Henrieta Delavrancea – Gibory,Anghel Marcu, Silvia Păun, dar și de corespondență, împreună cu materialele primite, de la personalități din arhitectura internațională: Bruno Zevi, Reima Pietila, Kazuo Shinohara, Balkrishna Doshi, Ralph Erskine, Richard England și alții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin