24.09.2015

FSC oferă și în acest an burse sociale pentru 85 de elevi din mediul rural

Anul scolar a debutat cu bine si pentru cei 85 de tineri asistati de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in cadrul programului de burse sociale. Tinerii provind din zona rurala de est a judetului, din familii cu posibilitati materiale reduse. Pe langa banii oferiti, care ii vor ajuta sa-si acopere o parte dintre cheltuielile cu masa si cazarea, tinerii vor fi consiliati si asistati pentru o buna adaptare in mediul urban, integrarea la liceu si finalizarea in bune conditii a anului scolar.

FSC deruleaza de peste 7 ani unul dintre cele mai ample programe nationale de asistenta a tinerilor liceeni din zone sarace. Si in anul scolar 2015-2016 FSC va fi alaturi de tinerii liceeni din mediul
rural care provin din familii ce se confrunta cu dificultati de ordin material. Un numar de 85 de elevi vor primi lunar burse scolare in vederea acoperirii cheltuielilor de cazare si masa la liceu. Asistentul social FSC va monitoriza permanent atat situatia scolara a copiilor cat si modul de cheltuire a banilor.

Deasemenea se va tine permanent legatura cu cadrele didactice si parintii copiilor. Periodic vor fi organizate vizite la fabrici, supermarket-uri si institutii private sau publice din cele mai diverse domenii. Tinerii vor cunoaste secretele fiecarui domeniu direct de la angajatii acestor institutii si se vor familiariza cu activitatile specifice fiecaruia. Programul de burse al FSC este sustinut in totalitate din surse private si multumim inca o data partenerilor nostri. Pentru al saselea an consecutiv sponsorul principal al proiectului este Kaufland Romania care ofera 50 de burse si cheltuielile administrative ale proiectului.

Alaturi sunt si alte companii locale si nationale: Barrier, Agricola Bacau, Rolex, SCC, Inner Wheel si Rotary Club. Deasemenea proiectul este sustinut si de donatori individuali: cativa angajati ai Europharm Distributie, domnul Colin Williams din Marea Britanie si un grup de sustinatori din Norvegia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin