17.01.2013

Polițiștii continuă activitățile preventive în școlile băcăuane

Polițiștii din cadrul IPJ Bacău au fost prezenți și astăzi în unitățile de învățământ din mediul urban și rural și au dezbatut cu elevii teme legate de prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Activitățile derulate
de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău în unitățile de învătământ au continuat și astăzi. Temele abordate au avut în vedere prevenirea violenţei în mediul şcolar, a furturilor, tâlhăriilor, precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere. Elevii s-au arătat interesați de temele propuse și participat activ la aceste dezbateri, în dorința de a-și clarifica unele aspecte referitoare la acte normative în vigoare. De asemenea, polițiștii au acţionat în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

În cadrul activităților desfășurate, peste 20 de elevi au fost depistați în timp ce se aflau în unități de alimentație publică, absentând de la cursuri și au fost conduși și predați conducerii unităților de învățământ, în vederea luării măsurilor administrative ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin