24.08.2012

Ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, la Bacau

Vineri, 24.08.2012, începând cu ora 11.00, Ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa a participat la două şedinţe tehnice cu prefecţii şi comandanţii de arme din judeţele Moldovei subordonaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Prima şedinţă a avut loc la Sala Mare a Palatului Administrativ din municipiul Bacău şi la ea au participat Ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, Secretarul de Stat pentru Relaţia cu Prefecturile Constantin Cătălin Chiper, prefectul Claudiu Octavian Şerban, subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu şi prefecţii din
judeţele: Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

Tematica acestei întâlniri s-a axat pe problemele comune, precum şi pe cele punctuale din judeţele moldovene: grindina, seceta, incendiile şi canicula care au afectat în acest an zona Moldovei. Astfel, s-au propus mai multe soluţii: forări de puţuri de mare adâncime pentru aprovizionarea cu apă a populaţiei din zonele unde accesul la apă potabilă este îngreunat de lipsa precipitaţiilor, scăderea nivelelor la barajele de pe râurile Jijia şi Prut pentru a se asigura un debit corespunzător pentru irigaţii şi achiziţionarea în comun de către consiliile judeţene din Moldova a unui elicopter folosit în stingerea incendiilor care să permită intervenţii eficiente în zonele montane în cazul unor incendii.

De asemenea, s-au dezbătut probleme punctuale ale fiecărui judeţ dintre care cele mai frecvente au fost cele legate de funcţionarea C.E.T.-urilor din municipiile reşedinţă de judeţ.

Începând cu ora 12,15, cei doi demnitari s-au deplasat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean - Bacău unde au avut discuţii cu comandanţii de arme din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi s-au dezbătut chestiuni specifice legate de problemele întâlnite în cadrul activităţii acestor structuri, propunându-se soluţii pentru rezolvarea acestora. În acest sens, domnul ministru Mircea Duşa a anunţat că, în şedinţa de Guvern din data de 23 august 2012, s-au luat decizii de deblocare a unor fonduri pentru achitarea datoriilor pe care structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor le au către Institutul de Medicină Legală şi pentru reînfiinţarea posturilor de poliţie de la nivelul comunelor.

După terminarea acestei şedinţe, la Sala Mare a Palatului Administrativ din Bacău, cu începere de la ora 13.45, domnul ministru Mircea Duşa, alături de prefectul Claudiu Octavian Şerban, de preşedintele Consiliului Judeţean Dragoş Benea şi de primarul municipiului Bacău Romeo Stavarache au susţinut o conferinţă de presă. La întâlnirea cu ziariştii, domnul ministru a răspuns punctual întrebărilor adresate şi a anunţat că structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor continuă colaborarea cu primarii în procesul de actualizare a listelor electorale permanente şi urmează să demareze procesul de organizare a alegerilor parlamentare din acest an, care sunt preconizate să se desfăşoare pe data de 2 decembrie.

La sfârşitul vizitei sale în judeţul Bacău, ministrul Mircea Duşa a apreciat drept pozitivă această vizită şi a afirmat că va extinde seria acestor şedinţe regionale şi pe viitor. Prefectul judeţului Bacău Claudiu Octavian Şerban a afirmat, la rândul său, că „această şedinţă este binevenită, iar noi ca judeţ gazdă ne-am simţit onoraţi să organizăm această întâlnire. Au avut loc discuţii constructive care au dus, lucru foarte important, la identificarea unor soluţii punctuale pentru problemele ridicate de mine şi de colegii mei din judeţele Moldovei. Încă un câştig al evenimentului de astăzi a fost faptul că s-a întărit coeziunea din cadrul structurilor centrale şi din teritoriu ale Ministerului Administraţiei .şi Internelor”.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin